MÄGO DE OZ: Alicia En El Metalverso

1 maig, 2024 | Ressenyes

alicia en el metalverso
MÄGO DE OZ Alicia en el metalverso | Data de sortida: 26 Gener 2024  | Segell: Warner Music
Una ressenya d’Hugo Martínez
Parlar de Mägo de Oz i les seves obres noves és com la mítica frase sobre la vida, de la pel·lícula Forest Gump, “Mai saps el que et tocarà”. I comptat i debatut es pot extrapolar a totes les vegades que Mägo de Oz, com és ja costum, treu algun material nou.

Alicia en el metalverso és la seva nova criatura, una obra adaptada a la ja clàssica novel·la “Alicia al país de les meravelles”

Encara que haig de reconèixer que vinc del món Mägo de Oz, de les seves èpoques amb Finisterra i els dos primers Gaia, mai he estat una persona que detesti ni injuriï a la banda, ni els seus discos, però tampoc soc seguidor acèrrim com sí d’altres bandes del gènere, però sempre m’entra curiositat del nou que treuen.

El que sí que no m’agrada és com es gestiona Mägo de Oz a nivell intern, ni tot el  rebombori que li donen. Tantes anades i vingudes, tants canvis de formació, declaracions i crítiques per una o totes dues parts, fa que el seguidor ja no se centri només en la música, si no en temes personals que res tenen a veure amb la seva música. Ara bé, jo no entraré en aquest jardí.

Aquest disc lògicament no és una excepció, i com ja és de costum ens trobem amb canvis en les seves files. La sortida de Manuel Ramil, Manuel Seoane, Patrícia Tapia i Zeta, són les baixes amb les quals ens trobem per a aquest nou àlbum.

També hi ha incorporacions: el retorn, de nou, de Jorge Salán a les 6 cordes, també s’uneix a ells el teclista Francesco Antonelli, de la banda “Against Myself” i, com no, la gran novetat que ha suposat una revolució ja no només en el disc, si no a nivell internacional: la incorporació de Rafa Blas, el guanyador del programa de “La Voz” i abans cantant de la banda “Nocturnia”, que ja va participar a la gira passada en l’absència de Zeta.

Rafa Blas, representa un dels grans al·licients per a aquest nou treball de la banda, ja que la seva veu, molt característica i a més amb el seu bagatge en projectes i bandes de metall, i com no, de la seva presència, fan que aquest disc sigui una cosa “nova”.

alicia en el metalverso

Tot escoltant ALICIA EN EL METALVERSO

En primer lloc parlem de la seva portada. Molt acolorida, potser per al meu gust s’allunya massa d’altres treballs, ja que es percep que semblen trets de dibuixos animats de la televisió dels 90, no m’acaba de convèncer. Lluny queden ja aquelles grans portades plenes de matisos i missatges, on Gaboni feia la seva màgia. En aquesta ocasió com d’ençà una pila de treballs, no han comptat amb ell. Una llàstima….

El primer tema és el que dona nom al disc, Alicia en el metalverso, amb una espècie d’obertura a mode d’intro amb una guitarra pesada acompanyada de les primeres frases de Rafa Blas com a cantant oficial de Mägo de Oz. Un tema amb moltes variants i canvis, amb un to bastant Heavy en alguns trams amb canvis a mig temps. El ja típic tema de Mägo, amb molts arranjaments, encara que el que més destaca és la durada de 12 minuts, quelcom que ja porten fent durant anys.

En el segon tema, tenim el primer single que van presentar, una cançó que personalment és dels més interessants i directes del disc “El sombrerero loco” que sens dubte serà un himne i no faltarà en el seu repertori.
“El Metalverso” és el següent, un tema amb tocs més folk, on es nota també la presència de guitarres pesades que li donen un toc més Heavy al tema. Un tall que parla de les crítiques que rep la banda a les xarxes socials.
“Seremos Huracán”, un altre dels singles triats per a presentar el disc, amb un toc més Heavy i, pel que podem intuir, és un tret que acompanya la major part del disc. El que més m’agrada de la cançó és la part final, amb les veus de tots els integrants de la banda a cappella, cantant la tornada del tema.
“Como Un Susurro” és un tema que comença a mig temps, on Rafa Blas mostra la seva versatilitat amb altres registres. És un tema amb molts canvis, melodies amb les guitarres que juguen entre el hard rock i el metall en la meitat de la cançó, amb un toc al metall més clàssic. Potser en alguns moments li hauria ficat més urpa a la part vocal.
“Luna De Sangre” personalment em sembla el millor tema del disc, ja no sols per la seva estructura, si no pel que engloba el tema i sobretot, perquè no dir-ho, perquè el tema està composat per Israel Ramos i també hi participa aportant la seva veu. Una cançó que recorda molt a les seves obres amb Amadeus, amb aquell halo d’epicitat que sempre va de bracet amb el bo d’en Ramos. Simplement sublim, dels que fa les delícies dels seguidors del Power patri.
“Somos Los Hijos Del Rock” és un tema que es mou en mitjos temps. És una cançó que parla sobre la superació i que, tot i que personalment no em diu gaire res, funcionarà per als directes ja que la major part del rock, aquesta cantada a modes de cor, que segur serà ben rebuda en directe.
“Por Si Un Día Te Pierdes” és la cançó relaxada del disc i tampoc no em diu molt. Rafa Blas es mou en els registres més baixos, tot i que el veig molt obsessionat en ficar una mica d’urpa en un tema que personalment no en necessita. Un tall molt intimista.

Per Concloure:

En definitiva, Alicia en el metalverso, fa les delícies dels nous seguidors de Mägo De Oz, però, com tot el que fan actualment, no serà gaire ben rebut per seguidors de primeres obres de la banda.

Un disc que no és que destaqui especialment per ser una de les seves millors obres ni de bon tros, però és un disc que està adaptat per als nous integrants de la banda, sobretot de Rafa Blas. Tot i que com ja dic, és més un full de presentació que caldrà veure com es comporta en propers treballs i serà quan s’assenti (o no pas) com a frontman de Mägo de Oz, encara que les comparacions i critiques seran sempre presents.

Malgrat tants canvis, sortides i vingudes, han sabut sortir del pas però veurem en un futur. Aquest Alicia en el metalverso és la nova obra de Mägo que, com no podia ser d’altra manera, presentaran a gran part d’Amèrica. Restarem amatents a com es comporten aquestes noves cançons en directe.

Vols col·laborar amb El Rock-Òdrom fent ressenyes de discos, cròniques, entrevistes o qualsevol cosa que et roti? Doncs escriu a hola@elrockodrom.cat

Segueix El Rock-Òdrom a Telegram, YouTube i Twitter!

corvus

Hugo Martínez

Amant i col·leccionista de Heavy Metal en castellà. Als 13 anys vaig començar a comprar discos i amb el temps em vaig adonar que aquesta malaltia anomenada col·leccionisme s'apoderava de mi.

Les meves col·leccions, el que cerco i dades d’interès: https://elquintoinfierno.jimdofree.com/ Vídeos de part de la meva col·lecció: https://www.youtube.com/channel/UC5Grfb7Bg9M13O7aEtCI35g

0 Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Menú