30 anys de L’Últim Segell de Sangtraït. Programa #93 Dissabte 13/2/2021

13 febr., 2021 | Ràdio, Programes

l'últim segell

30 anys de L’Últim Segell de Sangtraït.

L’últim segell va ser el tercer disc dels Sangtraït i aquell que els va donar l’empenta necessària per esdevenir els màxims representants.del rock dur català i en català.

Al carrer el dia 1 de febrer de 1991, L’últim segell va sortir sota l’auspici de Picap, aleshores el segell cabdal en l’edició de grups catalans i en llengua catalana, casa sota la qual s’aixoplugaven a immensa majoria dels grups que van ser agrupats sota el paraigües de l’anomenat Rock Català.

Els Sangtraït van ser els representants del vessant dur d’aquesta etiqueta que ho volia arreplegar tot sota la seva ombra. Formar-ne part va permetre als empordanesos beneficiar-se’n i obtenir una enorme presència mediàtica (mai més cap altre grup de l’estil ha tingut un recolzament econòmic, polític i mediàtic mínimament comparable) però també van pagar-ne el preu quan pocs anys després la fórmula Rock Català es va esgotar.

Independentment d’això, L’últim segell va vendre en aquells temps més de 90.000 còpies, amb una gira de més d’un centenar llarg de concerts i unes quantes cançons tals com El guerrer, La furtadora d’ànimes, Nascut per morir i d’altres que van passar a ésser fixes en el seu repertori en directe.

Potser el punt culminant d’aquella gira (i zenit de l’etiqueta Rock Català) fou aquell concert al Palau Sant Jordi el 14 juny compartint escenari amb altres grans del pop rock català d’aleshores i del qual en van extreure un àlbum en directe i un vídeo.

Avui celebrem els 30 anys de la sortida d’aquest disc de Sangtraït fent-hi sonar una de les seves cançons, a més de recordar que ahir 12 de febrer va fer 40 anys de la sortida d’un altre disc històric, el super vendes Moving Pictures dels canadencs Rush.

A més, repassem l’actualitat fent sonar les millors novetats musicals de la setmana, amb Hard Rock i Heavy Metal del millor. Seguim amb el fanzine La Cataluña Metálica i el nostre grup català de la setmana i acabem amb els esmentats L’Últim Segell de Sangtraït i Moving Pictures de Rush.

No et perdis El Rock-Òdrom d’avui! No et quedis sense escoltar-lo!

Segueix El Rock-Òdrom a Telegram i Twitter

SPOILER! Sonen al llarg d'El Rock-Òdrom d'avui:

Novetats musicals de la setmana:

  1. Cobra Cult: Sell your soul. Senzill d’avançament de Second Gear, previst pel 5 de març mitjançant GMR Music.
  2. Inglorious: Messiah. Cançó que pertany al nou disc dels britànics We will ride, sortit ahir 12 de febrer amb Frontiers Records.
  3. Helstar: Dark incarnation (mother of the night) del seu treball Clad in black previst pel 26 de febrer via Massacre Records.
  4. August Life: The brocken hourglass. Cançó que dóna títol al proper EP d’aquest holandesos. Previst pel 19 de febrer mitjançant No Dust Records.

Més música d’El Rock-Òdrom d’avui:

  1. Strip: Bruixes. Cançó pertanyent al seu disc de 2019 Versos Prohibits. Els Strip estan inclosos al número 4 del fanzine La Cataluña Metálica. Ells són el Grup Català de la Setmana.
  2. Rush: Tom Sawyer. Clelebrem els 40 anys del disc Moving Pictures.
  3. Sangtraït: El guerrer. Celebrem els 30 anys del disc L’Últim Segell. Els Sangtraït v`ren ser el Grup Català de la Setmana a un dels primers El Rock-Òdrom, el del Programa #8.

Segueix El Rock-Òdrom a Telegram i Twitter!

0 Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Menú