ENDERNITY Flesh And Bone Of Humanity

19 abr., 2023 | Ressenyes

endernity flesh and bone of humanity

ENDERNITY Flesh And Bone Of Humanity | Data de sortida: 17 Febrer 2023 | Segell: Maldito Records

Avui venim amb una bona dosi de Heavy Metal, parlem del nou treball dels madrilenys ENDERNITY i la seva nova criatura, anomenada “Flesh And Bone Of Humanity”, que ha vist la llum amb l’agència Duque Producciones i el segell Maldito Records.

El segon treball de la banda, es pot gaudir en plataformes digitals i arriba a les nostres mans presentat en una edició deluxe, amb una presentació sublim i una portada que impressiona res més veure-la.

Per a entrar en context, ENDERNITY és una banda madrilenya que, allà pel 2020, fa amb prou feines tres anys, es donaven a conèixer amb el seu primer tema editat, “Ashes and Dust”. Des de llavors la banda no ha parat de treballar, publicant així diversos avançaments fins que va arribar l’hora de llançar el seu primer disc debut, la seva primera obra de llarga durada anomenada “Disrupted Innocence” l’any 2021.

Això els va portar a presentar-lo a Madrid juntament amb diversos convidats de luxe, a més de participar en alguns festivals i recórrer algunes ciutats de la resta del país, durant tot el 2021 i 2022.

La sorpresa va saltar al desembre de l’any passat, doncs la banda ens presentava un nou tema anomenat “Goddes Ishtar” i acompanyat del seu videoclip. El tema fa al·lusió a la deessa babilònica Isthar i, amb ell, s’anunciava el nou treball que la banda anava a publicar. A aquest nou avançament se li afegirien aviat dos més, “Cozy Bubble” i “Revenge”.

La banda, informava en les següents línies, la intenció que hi havia en aquest nou treball, anomenat Flesh And Bone Of Humanity;

<< Amb aquest àlbum hem volgut reflectir algunes de les vergonyes de la història de la humanitat en cadascuna de les lletres dels temes, tot això amanit amb música que representi diferents emocions. >>

endernity tour

Tot escoltant el disc d’Endernity, Flesh and Bone Of Humanity.

Aquest segon treball d’Endernity, Flesh And Bone Of Humanity, comença amb un tema instrumental, amb piano i violí. Un tema de vegades una miqueta tètric que ens endinsa en les temàtques que es tracten a l’àlbum.

El segon tema ja el coneixíem. “Goddess Ishtar” ésun una canço molt directa i potent, que no deixa indiferent i no hi ha excusa per a no triar-lo com a tema principal del disc. La veu és esquinçadora en tot el tall.

Seguim amb “Cozy Bubble”, un altre dels avançaments del disc. Un altre tema directe que comença amb un riff que em fluixeja, un tema potser més cru i que l’anterior i amb canvis, riffs potents i una bateria que en tot el disc fa un treball sublim.

Seguidament, anem amb un altre dels avançaments, “Revenge”, crec que aquest és el tema referent de tot el disc. Personalment és el que més m’impressiona, el més Thrash de tot l’àlbum. Sublim.

No abbaixen les revolucions i ens presenten un altre dels temes més potents del disc “In the Name of God” . Una veu esquinçadora, canvis de tempo i un treball de guitarra impecable. Enhorabona per aquest temasso que serà un tornado en directe.

“It’s Raining Again” És el sisè tema de l’àlbum. Aquí la banda s’atreveix a abaixar una mica les revolucions, però no és res més que una aparença. Malgrat tenir un to més relaxat en la primera part dela cançó, podem veure com cap a la meitat hi ha un canvi de registre que ens acompanya fins acabar-la. El treball de la guitarra és tota una urpada, és impressionant.

El següent és “Ignorant celebration”, un tema que manté un ritme constant, potser una mica més relaxat que els anteriors, la força de la veu i el treball rítmic, són esfereïdors.

Amb “Darkness to Shine”, arribem a la balada del disc. Personalment, no m’acaben d’agradar les balades en els discos de Heavy Metal, però són opinions personals. Un tema amb un registre vocal molt més calmat, amb un bon final, que és el que més destaco del tall.

A “Bite Me Hard”, tornem a la càrrega, amb un altre tema amb tints més de Thrash Metal, una cançó amb urpada i potència.

Seguidament “Stand Up” passa de la calma a un ritme més ràpid, un tema amb un to més a mig temps.

A “A Part of Us All” tornen la càrrega amb un so més agressiu potser. Quelcom més estil Heavy Metal tradicional, amb cruesa a les guitarres.

Finalment, ens mostren “Where I Do Belong”. Sense baixar la velocitat, es tracta d’un tema fàcil de corejar i que farà les delícies dels seus seguidors en directe. És de les cançons que més m’han agradat. Un bon comiat per aquest nou treball.

El que més m’agrada és la durada dels talls. No són excessivament llargs, deixant només veure el que volen mostrar. Temes directes, sense complexos i deixant palès el que es transmet. Es fa un disc de fàcil digestió i que deixa amb gran sabor de boca i sobretot amb ganes de més. Això només es pot aconseguir anant als seus directes.

En definitiva, aquesta banda, Endernity, amb el seu nou treball, “Flesh And Bone Of Humanity”, han sabut traçar el seu propi camí, un disc molt rodó, molt directe, i sabent en tot moment que és el que volen transmetre, una banda que explora molts estils del metall, incloent-hi el Thrash, i el Grove. Un disc amb moltes influències, que deixa empremta. Una banda versàtil que sap què vol, lletres esquinçadores, amb un treball instrumental i vocal digne de les grans produccions, a més carregat d’energia. Només ells poden posar-se sostre.

De moment estan plantant una llavor que donarà els seus fruits en el futur. Amb aquest nou treball, les dates que tenen programades i algunes que estan per anunciar, estic segur que serà una de les bandes que més doni a parlar en aquest 2023. D’antuvi, ja han anunciat diverses dates, entre elles vàries acompanyant a Saratoga, un aparador que no poden deixar passar.

Els desitjo tota la sort del món, la qualitat ja la tenen. Només em falta veure’ls en directe.

Pots llegir aquesta ressenya en castellà a The Sentinel.

Una ressenya d’Hugo Martínez

Segueix El Rock-Òdrom a Telegram, YouTube i Twitter!

corvus

Hugo Martínez

Amant i col·leccionista de Heavy Metal en castellà. Als 13 anys vaig començar a comprar discos i amb el temps em vaig adonar que aquesta malaltia anomenada col·leccionisme s'apoderava de mi.

Les meves col·leccions, el que cerco i dades d’interès: https://elquintoinfierno.jimdofree.com/

Vídeos de part de la meva col·lecció: https://www.youtube.com/channel/UC5Grfb7Bg9M13O7aEtCI35g

0 Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Menú