ADVENTUS: Lo Que Trajo El Viento

10 maig, 2024 | Ressenyes

adventus

ADVENTUS Lo Que Trajo El Viento | Data de sortida: 22 Març 2024  | Segell: Maldito Records

Una ressenya d’Hugo Martínez

Lo que trajo el viento és el nou i esperat àlbum d’Adventus, un treball molt carregat de canvis i matisos. Estem davant un dels discos, potser, més esperats de l’any.

Abans d’endinsar-nos en aquest treball, deixeu-me que us faci cinc cèntims sobre el safareig que ha envoltat la banda.

Poques hores abans de la sortida del seu anterior treball, Saudade, quatre dels cinc músics integrants de la banda anunciaven la dissolució d’Adventus per motius irreconciliables. Entre ells estava Víctor García de WarCry. L’únic que no va anunciar res va ser en Ramil, qui hores més tard va treure un comunicat tot anunciant que Adventus seguia en peu, malgrat tot.

Manuel Ramil, cada vegada més consolidat en la seva carrera i els seus projectes paral·lels a Avalanch i Delalma, enfoca aquesta nova etapa amb una nova formació que ha trigat a trobar, però amb la que ha pogut plasmar tot el seu treball i esforç en aquest nou àlbum.

Els triats per a aquesta nova etapa han estat Fernando Mainer al baix (baixista de Mägo de Oz), seguit de Nacho Arriaga a la bateria (també a Arwen), Dani Arcos a la guitarra (també de Bloodhunter) i l’escollit per ser la veu, Diego Valdez (Adamantia). Tots ells, al costat de Manuel Ramil, són els encarregats de donar forma a aquest nou treball.

Amb ja diverses dates anunciades, espero que per fi Adventus pugui ensenyar al món tot el que són capaços de fer, ja que la banda només ha tingut una ocasió de tocar en directe. Va ser a un festival com el Leyendas Del Rock i… diguem que l’experiència no va ser del tot bona.

Lo que trajo el viento ve acompanyat d’una portada que potser per al meu gust és massa simple, amb les tecles d’un piano desgastat pel pas del temps i una mà que l’intenta tocar, com si de records visqués la persona que intuïm. I tot això embolcallat d’uns tons verdosos, quelcom que ens fa intuir com pot ser el disc.

adventus

Tot escoltant Lo Que Trajo El Viento

El primer tall de l’àlbum és “Nordés”, una intro parlada amb una veu femenina de la que ja en vam poder conèixer la seva procedència al teaser de presentació de l’àlbum.

“Si Nada Es Cierto” és la primera cançó de l’àlbum i, encara que la seva obertura si ens fa pensar que és semblant al que ens tenien acostumats, aviat s’ennuvola cap a un to més relaxat, arribant al mig temps, i escoltem per primera vegada la veu de Diego Valdez com a cantant d’Adventus.

“Magia” és la següent i va ser un dels senzills triats com a avançament i personalment és un dels temes que més m’agrada del disc. Una lletra molt treballada i un Diego que hi posa personalitat i urpa i que ens parla en primera persona.

“Aire” és el següent, un altre dels singles que escoltem d’aquest nou treball i que potser em va deixar al fred la primera vegada que el vaig escoltar. No pots trobar similituds als seus anteriors treballs, i potser Sauze és el més semblant al que podem trobar en aquest tema. Això sí, destaco els arranjaments de guitarra i teclat.

“Volver a empezar” és un dels temes més crus del disc. Guanya punts a mesura que el vas escoltant i de nou tornem a trobar unes lletres sublims.

Sona “Abrazado a mi dolor” que comença amb una melodia amb el teclat de Ramil i un Diego Valdez mostrant el seu registre més relaxat, un tema que de nou es mou a mig temps. Si hi ha res que haig de destacar del tema, són els arranjaments de teclat, tota una feinada.

“Lo Que Trajo El Viento” és la cançó que dóna nom al disc i la primera que vam poder escoltar amb aquesta nova formació de la banda.

“Todavía sigo en pie”, és un dels temes que personalment menys m’ha entrat. Potser s’allunya una mica del tarannà general del disc i per moments et fa pensar que estem escoltant una altra banda diferent.

“Caigo en este suelo” és la balada del disc. Una melodia que es mou amb el teclat de Ramil i la veu de Diego. Una cançó amb uns trets característics i habituals a tots els discos de la banda.

“Todo da igual” és, per a mi, una de les més destacables del disc i la que més s’assembla als seus discos predecessors, tornant al Power Metal. Un bon tancament del disc.

Per Concloure:

En definitiva, aquest Lo que trajo el viento és completament diferent als seus anteriors treballs, movent-se en mitjos temps, on hi ha més lloc per a la interpretació de les treballades lletres de Manuel Ramil, però que per moments et dona la sensació que estem escoltant un altre grup. Potser és el que buscaven, però venint d’Adventus al meu entendre hagués estat millor canviar-se el nom i fer una cosa completament diferent. O fins i tot rescatar Sauze, antiga banda/projecte de Manuel Ramil i que és més proper a aquest treball. És una opinió molt personal.

Especial esment mereixen dels arranjaments de Manuel Ramil, juntament amb les seves lletres. També vull destacar el descobriment del gran guitarrista de Dani Arcos, i com no, a Diego Valdez, que té una tasca una mica complicada no sols per a defensar aquest disc, si no per haver d’interpretar els temes anteriors cantats per Víctor García, molts dels quals no han estat encara mai interpretats en directe.

El que és clar és que si cerques un disc de Power Metall i tornades enganxifoses no ho trobaràs aquí. En aquest àlbum de cançons es dibuixa un disc molt més intimista, amb lletres que t’arriben a l’ànima i amb melodies i arranjaments que et permetran endinsar-te en allò que el vent ens duu.

Pots llegir aquesta ressenya en castellà a The Sentinel.

 

Vols col·laborar amb El Rock-Òdrom fent ressenyes de discos, cròniques, entrevistes o qualsevol cosa que et roti? Doncs escriu a hola@elrockodrom.cat

Segueix El Rock-Òdrom a Telegram, YouTube i Twitter!

corvus

Hugo Martínez

Amant i col·leccionista de Heavy Metal en castellà. Als 13 anys vaig començar a comprar discos i amb el temps em vaig adonar que aquesta malaltia anomenada col·leccionisme s'apoderava de mi.

Les meves col·leccions, el que cerco i dades d’interès: https://elquintoinfierno.jimdofree.com/ Vídeos de part de la meva col·lecció: https://www.youtube.com/channel/UC5Grfb7Bg9M13O7aEtCI35g

0 Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Menú