Death & Legacy: Inf3rno

14 ag., 2020 | Ressenyes

death & legacy inf3rno

Death & Legacy: Inf3rno // Data de sortida: Juliol 2020 // Segell: CD Music

Fa 30 °C i humits, només puc pensar que necessito refrescar-me de qualsevol manera. La calor em recorda inevitablement als concerts que avui s’han fet gairebé uns éssers mitològics i dels que no sabem quin serà el seu destí. Què és millor que estar-te rostint amb peluts sota un sol de frontera en ple festival?

Vaja si ha canviat la cosa en aquests dies. Mentre em llepava les ferides vaig obrir el meu reproductor en el mòbil i vaig recordar que tenia pendent d’escoltar un grup que el meu millor amic m’havia recomanat.
-Això t’agradarà, és del teu estil- em va dir.
Vegem per què…I va començar de manera aleatòria a sonar el disc que es titula Inf3rno. Què millor que aquest nom per a escoltar-lo sota el sol de la ciutat Comtal!.

Per a la meva sorpresa el primer que vaig escoltar va començar a donar-me bona espina. Entra una bateria que immediatament em va pujar les pulsacions cardíaques. Veig el nom a la pantalla: Salvation. Segueixo el ritme. Els meus peus es continuen accelerant. Entra una veu femenina que m’estremeix, la meva curiositat em treu un somriure, segur que si pogués veure els meus ulls els veuria brillar. Fa molt que cercava alguna cosa que em donés aquest boom mental.
Per a la meva sorpresa les veus s’entrellaçaven i es combinaven, les guitarres donen petits solos, la bateria no deixa de donar-me potència. Què gran vaig pensar! De quin planeta ve aquesta gent?

M’afanyo a buscar alguna cosa d’ells a internet. Sí és veritat, ho admeto, mai els havia escoltat i això que m’enorgulleixo del que sé sobre grups i de les llargues sessions heavys que tenim amb els nois i la Cris que són una màquina humana de saviesa en l’àmbit.

Sorpresa! Són de Samora i porten tocant des del 2013, sent aquest el seu tercer àlbum.
Fins i tot van canviar de vocalista. Això últim em va sorprendre, però veient els resultats d’aquest disc no puc dir que hagi estat una mala aposta. Hynphernia té una veu que sap acompanyar la qualitat musical que desprenen Jesús i Manu a les guitarres, Hugo al baix i Carlos a la bateria, quin bateria!
Van passar un parell de cançons amb les quals el meu cor abaixà una mica el ritme, no gaire la veritat, no és un grup que perdi massa amb el pas de les cançons. Llavors arriba Pray i retorna el disc al camí de la taquicàrdia. L’infi3rno de la ciutat es va començar a tornar més agradable. Ell camí, lluny d’atabalar-me i fer-se pesat em va donar la sensació de fer-se més curt, menys monòton.

El so melòdic d’un piano em sorprèn en un semàfor en vermell, just a temps. La bateria em torna al camí.
Els aguts d’una guitarra que sonen al fons com en segon pla em van encantar i torna la veu a embolicar-ho tot, a protagonitzar aquesta plegària. Vaig apujar el volum fins al vermell dels Marshall.

Segurament, si estàs llegint això et sona el nom de Isra Ramos i si no cal fer-s’ho mirar. Perquè aquesta qualitat sortida d’Avalanch, Amadëus i ara amb el seu nou projecte, Gräce, fa una gran aportació a 3 de les cançons d’aquest àlbum. Reconèixe’l de sobte i sense saber-ho em va fer dibuixar una ganyota i moure el cap en forma d’aprovació.
Un toc que sens dubte li dóna més a un àlbum que ja era bastant.

Pocs minuts restaven del meu destí i, quan semblava que el disc ja no podia donar-me res més, que ja el meu veredicte estava pres, va començar a sonar Hellfire…
A partir d’aquí no hi havia tornada enrere. Em van fer venir ganes d’anar a un concert de nou, moure la cabellera, saltar com un adolescent i cridar alt, tan alt que res, ni cap virus ens dirà que no podrem fer-ho de nou, perquè ara més que mai es troben a faltar, perquè ara més que mai necessitem aixecar-nos i engegar a l’Inf3rno aquesta realitat.

Es diu que els nens són celestials perquè sempre estan com en una espècie de cel. Quan es fan grans i creixen se’ls escapa el cel.
Aleshores és quan apareix Inf3rno. I aquest Inf3rno és de Death and Legacy ara com ara.

Pots llegir aquesta ressenya en castellà a The Sentinel.

Aquí tens totes les ressenyes d’El Rock-Òdrom.

Segueix El Rock-Òdrom a Telegram!

daniel huezo

Daniel Huezo

Col·laborador d'El Rock-Òdrom

0 Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Menú