Entrevista a Vrademargk

12 maig, 2021 | Entrevistes

Vrademargk

Vrademargk han tornat després d’un silenci que ha durat massa anys. La marxa d’alguns membres del grup després de treure The Black Chamber (2013) va fer trontollar el futur de la banda. Afortunadament però els terrassencs han resorgit d’entre les tenebres amb un disc, Arrelats, composat amb calma i ànima. Un disc de Death Metal en català que ha estat molt ben rebut.

Avui, en col·laboració entre El Rock-Òdrom i el fanzine La Cataluña Metálica, publiquem aquesta entrevista qüestionari amb en Jordi Vrade, cantant de Vrademargk, qui amablement ha respost les nostres preguntes.

vrademargk

1.- Localitat: Terrassa
2.- Estil: Death Metal
3.- Bandes similars-Influències: Behemoth, At the Gates, Carcass, Death…
4.- Fundació-Anys d’activitat: 2003 fins actualitat
5.- Membres passats i presents:
Rafa Ruíz (present)
Manel Rodríguez (present)
Jordi Urbano (present)
Germán Padierna (present)
Sandra Olivan
Joan Muñoz
Héctor Vázquez
Pat Pardo

6.- Material enregistrat i/o editat
The end of the beginning… (Demo 2006)
Transition to nowhere (2010)
The Black Chamber (2013)
Arrelats (2021)

7.- Concerts més importants i/o bandes amb les que heu compartit escenari.
Hem compartit escenari amb moltes grans bandes locals. Difícil enumerar-les totes. Internacionals no han estat tantes . A destacar, vam compartir escenari amb Dark Tranquillity, Insomnium, Vader, Malevolent Creation, De Profundis, i d’altres amb les que vam coincidir a festivals.

vrademargk arrelats

8.- Escena metàl·lica a la vostra zona avui dia i en el passat.
A Terrassa, de fa molts anys, existeix un gran nombre de bandes y músics molt prolífics i de gran nivell, que han aportat grans coses al món de la música. Una aura especial recorre els carrers de la nostra ciutat.
En la meva opinió, i abans de la pandèmia, crec que existia una sobresaturació d’ofertes de concerts, de bandes bones i d’altres que no ho eren tant. Evidentment, és la meva visió subjectiva i tothom té el mateix dret de tocar on li roti. Però crec que aquesta sobresaturació no existia fa un temps enrere, i anar a un concert era més emocionant i hi havia més germanor entre la gent.

9.- Un bon record amb la banda.
Quan vam compartir escenari amb Dark Tranquillity i Insomnium a Razz2.
Ens vam sentir una grans com a banda, i això és difícil d’oblidar. Un d’aquells somnis que tens quan portes un temps en una banda i que es fa realitat.

vrademargk arrelats

10.- Una anècdota.
Fa ja uns quants anys, el membre d’una banda que ja no existeix ens va convidar a tocar a un Club de Moteros de carretera per Cardedeu. Resulta que aquella nit rebien la visita d’uns moteros italians que venien a fer un bateig o algo així. Total, que cada dos per tres ens feien parar mentre tocàvem i feien les seves històries. Érem la música de fons; no ens feien ni puto cas. Va ser molt trist i mai ens havíem sentit tan menyspreats. A sobre, en un moment donat ens fan parar i tothom surt a fora al carrer. Al entrar de nou, van començar a tirar-se no sé quina mena de líquid per sobre i van mullar tot l’escenari, provocant algún que altre xispasso. Per rematar-ho, la festa post-concert va ser totalment decadent. Total, un concert per oblidar…tot i que ens agrada recordar-lo! Jajja

11.- El millor i el pitjor moment de la banda.
Hi han grans moments i records. Potser el millor, com a banda, sigui el que he comentat abans: compartir escenari amb Dark Tranquillity a Razz2.
Els pitjors moments com a banda els trobem en cada marxa d’un dels o les membres del grup. Sempre són pitjors si es produeixen d’una forma traumàtica.

12.- Situació musical d’exmembres de la banda.
Algún forma part d’una altra banda, alguna ja no toca, i d’altres desconeixem el que fan, sincerament. Hi ha hagut distanciament.

vrademargk arrelats

13.- A què s’ha degut el llarg silenci discogràfic entre The Black Chamber i Arrelats?
Precisament, aquests canvis de formació en la banda que he comentat en l’anterior qüestió han estat un dels motius importants. Afecta a la moral del grup i a la motivació després de tants anys. També van influir altres aspectes personals. Així que vam decidir donar-nos un temps i parar. Un cop decidim arrencar de nou, vam creure en fer-ho sense pressa. Composar tranquil.lament, remotivar-nos de nou i recompondre la banda.
Quan vam tenir clar que podíem oferir alguna cosa de la qual ens sentíssim orgullosos, ja ens vam posar a buscar estudi de gravació i es va forjar “Arrelats”.

14.- Enhorabona per emprar el català en el nou disc. A què s’ha degut el canvi? Té el català més presència en l’escena extrema que en d’altres?
Quan vam iniciar la composició d’Arrelats, i després d’una bona temporada parats com he dit abans, vam creure necessari posar-hi el cor i l’ànima més que mai, sinó no tenia sentit continuar. Jo, personalment, vaig demanar als meus companys i amics del grup que per poder-hi posar el cor i l’ànima havia d’escriure les lletres en català, la meva llengua mare i en la que penso, per així intentar donar més profunditat a les cançons. Evidentement em van dir que cap problema, i creiem que ha estat un encert. Així que gràcies!
Desconec si el català té més presència en la música extrema que en d’altres estils. El que si sé és que tota la música en català que escolto als diferents mitjans no té res a veure amb el death metal. (n.d.r.: La pregunta volia referir-se a la presència del català dins l’encena metàl·lica)

EXTRA: Espai per dir el que vulguis.
Moltes gràcies per l’interès i les bones paraules cap al nostre nou disc.
Salut i Arrelats!

Qüestionari respost per: Jordi Vrade (cantant)

Fes-te amb tots els números de La Cataluña Metálica al web de Micronauta Ediciones!

Llegeix o escolta més entrevistes d’El Rock-Òdrom.

Segueix El Rock-Òdrom a Telegram i Twitter!

david llauradó

David Llauradó

Col·laborador d'El Rock-Òdrom

0 Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Menú