EVIL INVADERS Shattering Reflection

18 maig, 2022 | Ressenyes

evil invaders shattering reflection

EVIL INVADERS Shattering Reflection // Data de sortida: 1 Abril 2022 // Segell: Napalm Records

Des del darrer treball dels Evil Invaders “Feed me violence” del setembre del 2017, fins a l’1 d’abril del 2022, podríem dir que ha plogut massa. En un món cada cop més acostumat a anar d’allò més ràpid, el món de la música no és una excepció d’aquesta immediatesa i necessitat de consum.

Els gairebé cinc anys entre els dos treballs poden semblar una eternitat. Sigui com sigui, Evil Invaders s’han pres el seu temps, i s’han quedat d’allò més tranquils, doncs han preparat un àlbum espectacular d’allò més entretingut i molt ben amanit en la seva varietat de temes.

Dins del procés creatiu d’un grup, el temps és un factor determinant, ja que proporciona un munt d’influències i vivències personals i també grupals que de ben segur quedaran reflectides en la composició.

evil invaders shattering reflection

I és aquí quan un cop ens endinsem en aquest magnífic “Shattering Reflection” tot això queda demostrat.

Tot el pes recau en el seu cantant i guitarrista Jou que, amb el seu talent per fer unes melodies vocals molt encertades i enganxoses, fa que el grup fins i tot pugui deixar de viure del riff com és habitual en la majoria de grups del gènere. Això és el que li dóna un punt diferent als temes, ja que ràpidament te’ls fas teus gràcies a les seves melodies.

Les parts instrumentals són notables, on els guitarristes, especialment Max, fan una descàrrega de solos Old School de primer nivell.

Tothom té clar que Evil Invaders te l’etiqueta de grup Thrash-Speed Metal, doncs a “Shattering Reflection” evidentment això segueix així perquè és el que fan hi ho fan  molt bé, però també podem trobar uns quants temes de heavy metal d’estil molt americà  com el tema “In Deepest Black”.

El disc te com dos blocs de temes. Uns clarament Thrash com “Hissing in Crescendo”, “Die For Me”, “Sledgehammer”, “Eternal Darkness” o “The Circle”, i l’altre bloc on els temes estan més del costat del Heavy Metal, com “Im Deepest Black “,”Forgotten Memories “, la instrumental “Real of Shadows”, “My Word” o “Aeon”.

Aquesta diferència entre els temes queda molt ben integrada gràcies al treball de producció que fa que aquestes no siguin tan evidents.

El resultat final és que Evil Invaders, amb el seu “Shattering Reflection”, ens han portat un disc que pot agradar molt. És variat i entretingut i la forma que han fet servir per barrejar els estils Thrash i Heavy ha sigut molt encertada i podria ser un punt d’inflexió per la banda, però que ben segur no agradarà a tothom.

Aquesta combinació fa que el disc arribi a un públic molt divers i de diferents generacions, una tasca de la que pocs poden presumir. Això és el que fa pensar que grups com Evil Invaders són els que mantindran la flama del metall a nivell europeu.

Pots llegir aquesta ressenya en castellà a The Sentinel

Una Ressenya De Ramon Casamitjana.

Evil Invaders són:

Joe: Veu i Guitarra
Max: Guitarra
Joeri: Baix
Sense Jacobs: Bateria

Llistat de cançons:

-Hissing in Crescendo
-Die for Me
-I’m Deepest Black
-Forgotten  Memories
-Realm of Shadows
-Eternal Darkness
-My Word
-Aeon
-The Circle

Segueix El Rock-Òdrom a Youtube, Telegram i Twitter!

ramon casamitjana

Ramon Casamitjana

Col·laborador d'El Rock-Òdrom i guitarrista dels Metall Fort

0 Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Menú