FOGOS Corpses And Ashes

11 oct., 2022 | Ressenyes

fogos corpses and ashes

FOGOS Corpses And Ashes | Data de sortida: 29 Juliol 2022 | Segell: Autoedició

Des de la ciutat comtal arriba un dels millors llançaments discogràfics d’aquest 2022 amb la clara voluntat de fer-ho volar tot pels aires. Qui en són responsables? Fogos i el seu àlbum de debut Corpses and Ashes, tota una declaració d’intencions que farà les delícies a tots els seguidors més fidels del Black Metal.

Es tracta d’una proposta que no té res a envejar amb les bandes més consolidades del gènere, té tots els ingredients que fan d’aquesta obra una experiència sonora, simplement, brutal i que, personalment, encara et fa tenir esperances que no tot està perdut i inventat en aquest subgènere. Això és gràcies al fet que, entre altres coses, Fogos està format per membres amb una llarga trajectòria musical al darrere i, com ja se sap, l’experiència és un grau que han sabut definir d’una manera impressionant en un àlbum amb personalitat pròpia, gens monòton i molt atractiu en l’escolta malgrat les evidents influències de les bandes nòrdiques de mitjans dels noranta (no citaré cap d’elles per evitar comparacions odioses).

fogos corpses and ashes

Amb una producció envejable ens endinsem a l’obscur món de Fogos, deu temes plens de foscor i agressivitat on es combinen, tant les parts frenètiques amb els tradicional blast beats perfectament executats pel seu baterista, com les parts més “tranquil·les”, que donen pas a una aparent treva per tornar, de cop i volta, a atacar amb els ritmes més endimoniats i característics de tot l’àlbum, un autèntic cop de puny a la cara. I quan penses que ja està tot escoltat apareix un altre canvi de ritme que t’obliga a aturar el reproductor i prendre consciència de la grandiositat d’aquesta obra. Les idees no s’acaben per Fogos.

És d’agrair l’excel·lent execució de tots els instruments on cap destaca per sobre de l’altre. Cal destacar els diferents registres vocals del cantant, increïble a Exis, Daconte, Deimos i, per descomptat, a Mortis, el meu tema preferit de tot l’àlbum.

Excel·lent debut, es nota l’esforç, l’honestedat i el compromís de la banda amb el gènere després de tants anys. Ja podeu anar corrents a comprar el seu CD i, de pas, veure’ls en directe i gaudir de la seva proposta que ben segur no us deixarà
indiferents. Malauradament, un imprevist no em va permetre veure’ls el passat dia 8 a Barcelona, però de la propera no passa.

Pots llegir aquesta ressenya en castellà a The Sentinel

Una ressenya de Marcel Olivé

Aquí tens totes les ressenyes d’El Rock-Òdrom.

Segueix El Rock-Òdrom a Telegram, YouTube i Twitter!

marcel olivé

Marcel Olivé

Col·laborador d'El Rock-Òdrom

Col·laborador d’El Rock-Òdrom i amant del Black Metal.

0 Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Menú