Headon: Génesis

21 jul., 2021 | Ressenyes

headon genesis

Headon: Génesis // Data de sortida: 5 Març 2021 // Segell: On Fire Records

Per a tots aquells que, com jo, fins avui encara no conegueu a Headon, anem en primer lloc a les presentacions corresponents. Headon és una banda originària de San Pedro del Pinatar, població situada a la regió de Múrcia. La seva formació actual està composta per: Andy a la veu, Jota i Ube a les guitarres, Sergio al baix i Carly a la bateria.

Tal com es defineixen ells mateixos són una banda de metall alternatiu, amb un so potent i dur, guitarres contundents i veus molt melòdiques. Encara que ara com ara no conec els seus treballs precedents, dono fe que en aquest últim lliurament així és.

Aquest tercer treball de la banda va arribar el març de 2021 sota el títol de Génesis, un llarga durada compost d’11 temes en el qual compten amb diferents col·laboracions.
Ja després d’escoltar els primers temes d’aquest Génesis un ja comença a intuir el que se li ve a sobre. Una gran feina realitzada per part de tots els membres de la banda i on m’ha cridat l’atenció la veu d’Andy, la potent base rítmica, el so modern i actual en tot l’àlbum i una gran producció.

“Estoy Aquí” és el tema amb el qual obre aquest Génesis. Un tema que combina elements de metall alternatiu amb fragments més clàssics. Per a aquells que escoltin a Headon per primera vegada, no els passarà inadvertit el timbre del vocalista, i és que inevitablement el timbre de veu d’Andy evoca algun cantant de l’escena nacional. Segueix amb “Sombras”, tema que compta amb la col·laboració de Higinio Ruíz de Heleven i per al qual van realitzar un videoclip. Compta amb veus guturals i una tornada melòdica i que s’enganxa. Un altre temassu com a carta de presentació del disc.

Tot seguit arriba “Revolución”, amb la col·laboració de Rubén Kelsen de Débler i Ángel Ortiz de Daeria. Més lleuger que els temes anteriors però d’aquells que entren fàcilment i a la primera. El final de la revolució dóna pas a “Hasta el final”, tema que si bé tampoc seria una balada pròpiament sí té un registre molt diferent a la resta de temes i per al qual també van realitzar videoclip. Compta amb un aire molt inspirador, motivacional, d’aixecar-se després de caure, d’avançar…

L’àlbum segueix amb “Fuego”, un tema diferent, a mig temps, melòdic i amb la col·laboració de Carmen Xina ex cantant d’Adamantia i Oker. Amb el final de Fuego arriba “Inmortal”, que s’inicia amb un riff més pesat i marcat amb unes veus més greus per a evolucionar tot això cap a una pujada de to vocal i de ritme en la tornada, un gran tema.

“Abre tus alas” representa la balada del disc en la qual trobarem una gran feina en les veus així com presència de piano i de cors.

“Sigo en pie” és el vuitè tema d’aquest Gènesi. Un tema més ràpid i enèrgic, de tall més clàssic i que tal vegada no és el més representatiu de l’estil general de l’àlbum però indiscutiblement un molt bon tema. Té un tancament ràpid, intens i amb una melodia d’aquelles que se’t queden al cap.

Ja arribant a la recta final ens trobem amb “Sentencia”, amb una arrencada pesada i
contundent. Un tema dur i potent. “Tu canción” ofereix un petit descans abans d’abordar la recta final. Es tracta d’un tema més tranquil en el qual els murcians ens transmeten (almenys a mi) la melancolia d’un adéu i en el qual es crea una bonica atmosfera.

“Asphyxia” és el tema que tanca l’àlbum i per al qual podeu trobar un vídeo lyric oficial. Per a aquest tema compten amb la col·laboració de Javi Perera. Trobem sons electrònics que li donen a la cançó un toc més fosc. La tornada és d’una gran intensitat i també hi ha presència en aquesta ocasió de veus guturals.

A manera de resum us diré que m’ha semblat una molt bona feina i un gran descobriment com a banda. Espero que més aviat que tard tinguem l’oportunitat de veure’ls sobre els escenaris presentant els seus temes i donant-ho tot a un públic assedegat de metall.

Una ressenya d’Alberthellrider.

Pots llegir aquesta ressenya en castellà a The Sentinel.

Aquí tens totes les ressenyes d’El Rock-Òdrom.

Segueix El Rock-Òdrom a YouTube, Telegram i Twitter!

albert parada

Alberthellrider

Col·laborador en construcció d'El Rock-Òdrom

0 Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Menú