Heimdall: Hard As Iron

18 juny, 2020 | Ressenyes

heimdall hard as iron

Heimdall: Hard As Iron // Data de sortida: 10 de Maig de 2004 // Segell: Scarlet Records

Amb Heimdall Hard as iron estem davant un disc que ja té els seus anys i que va passar bastant desapercebut en el seu moment, és a dir, en un moment en el qual sortien grups de power metal europeu com a bolets en temporada i la penya començava a saturar-se una mica.

Però anem al que realment importa, el disc. 9 cançons de heavy-power metal èpic, gran part d’elles molt inspirades des del meu punt de vista i interpretades magistralment per un cantant, Giacomo Mercaldo, que té una veu molt particular i que funciona perfectament per a aquest tipus de música aportant cert halo de misticisme.

La cosa comença amb Hard as Iron, un tema molt heavy i que s’enganxa i a partir d’aquí, temes èpics barrejant-se alguns potents i pesats amb uns altres més suaus. En aquest sentit la proposta és bastant variada. Per exemple The Emperor, és un tema llarg, èpic, d’aquests amb interludi ultra èpic. Cold i Black Heaven serien les 2 cançons pausades que al meu entendre destaquen entre altres coses per la seva capacitat de generar un espai íntim, bell i decadent bastant personal. Giacomo destaca especialment en aquestes 2.

També destacaria Black Tower i Dark home, ambdues molt inspirades. Dark Home és un d’aquests temes, mig temps, que el captiven a un des de les primeres notes per la bellesa i finura amb les quals han estat triades i interpretades.

Perquè et facis una idea, te’l recomanaria si gaudeixes de coses com els Bathory més èpics, Crom, Dark Quarterer, Adramelch…

En definitiva, un disc de heavy-power metal èpic molt particular que mereix, al meu entendre, ser escoltat abans de ser enterrat com un més d’aquests discos de power metal europeu que van saturar el mercat a la fi del segle XX i principis del XXI.

Ja que sóc il·lustrador, he decidit que parlaré de les portades. Aquesta mola, bona tècnica, es nota que el grup es va preocupar en aquest sentit.

Pots llegir aquesta ressenya en castellà a The Sentinel.

Aquí tens totes les ressenyes d’El Rock-Òdrom.

Segueix El Rock-Òdrom a Telegram!

Quico Vicens - Picatto Gual

Col·laborador d'El Rock-Òdrom

Soc il·lustrador i aquí teniu el meu Portofolio: https://www.artstation.com/quicovicenspicatto

0 Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Menú