LANDSLIDE Play, Learn, Lose…

15 des., 2023 | Ressenyes

landslide play learn lose

LANDSLIDE Play, Learn, Lose… | Data de sortida: 30 Gener 2023 | Autoedició

Ressenya publicada originalment en castellà a The Sentinel

Una Ressenya De Santiago Fernández.

Per a un vell rocker com jo és un plaer comprovar com alguns grups novells formats per músics molt joves recullen el testimoni d’aquell Hard Rock dels ’70 i ’80 per a portar-ho als nostres dies amb l’empenta renovada. Respecto molt a les bandes que trien sub-estils més moderns dins del metall, al cap i a la fi han crescut amb altres influències, però no puc amagar que per a mi és una delícia escoltar a una banda nova aprofundir en estils més clàssics, aquests que a mi em van enganxar al Rock fa tant de temps.

Landslide venen des de Cadis, igual que els ja consagrats The Electric Alley, amb els qui comparteixen alguna cosa més que procedència, no sols pel bon gust pel Hard Rock clàssic sinó per la relació familiar que té el seu guitarrista Pepe Perfumo amb Nando Perfumo, qui fa el propi a The Electric Alley.

Formats a la fi de 2019 i, malgrat l’alentiment de l’activitat provocada per la pandèmia, aquests quatre músics van anar creixent com a banda fins a l’edició de la seva òpera prima, “Play, learn, lose…”, a principis de 2023, en un debut en el qual mostren una maduresa i un aplom sorprenents en una formació amb aquesta joventut.

El disc desborda frescor i passió des de l’inici, arrencant amb un huracà anomenat “Runaway Train”, amb Adrián Gómez cantant molt a dalt tot el tema, tota una declaració d’intencions en una obertura plena d’energia, tant en el pla vocal com en l’instrumental.

La resta del disc continua mostrant temes vocals i enèrgics, amb intensitat més variada segons el tall triat. Adrián Gómez modula la seva veu en un rang més ampli, mostrant-se com un excel·lent vocalista amb un ampli registre, dotant de personalitat a uns temes en els quals sobresurt la guitarra de Pepe Perfumo, poderosa en els riffs i brillant en els solos, secundada per la contundent base rítmica formada per Alejandro Mira (baix) i Antonio Oviedo (bateria).

landslide

Amb una durada moderada (poc més de mitja hora), aquest treball té una maduresa impròpia de músics tan joves, els qui a més del seu bon gust mostren aquesta energia i vitalitat pròpies de la seva edat. Afortunadament, a més d’aquest nervi, els temes tenen qualitat i varietat suficient perquè l’escolta del disc passi en un sospir, amb temes enèrgics com el ja citat “Runaway Train” o “Ghost”, la frescor de “Last Choice”, la qualitat de “Out Of” o l’excel·lent i inspirada part central de “Still Alive”.

Sens dubte, encara sense desmerèixer el treball de la base rítmica, els dos pilars en els quals se sosté Landslide són la contundència i aplom de la guitarra de Pepe Perfumo i la veu d’Adrián Gómez. El primer lidera amb força temes com “Ghost”, “I Would” o “Out Of”, en els quals la seva guitarra porta en sopols a la resta del grup. I en quant a Adrián Gómez, m’agrada especialment la seva aportació en temes com “Play, Learn, Lose…” o “Still Alive”, en els quals mostra la qualitat i amplitud del seu registre.

Reprenent la meva reflexió inicial, és un plaer i un alleujament comprovar com noves bandes una nova generació de músics continuen portant la flama del Hard Rock més clàssic amb l’empenta i les ganes pròpies de la seva joventut. Apuntem el nom de Landslide per a seguir-los en el futur. Segur que ens donen moltes alegries.

Vols col·laborar a El Rock-Òdrom fent ressenyes de discos, cròniques, entrevistes o qualsevol cosa que et roti? Doncs escriu a hola@elrockodrom.cat

Segueix El Rock-Òdrom a Youtube, Telegram i Twitter!

Santi Fernández "Shan Tee"

Col·laborador d'El Rock-Òdrom i director de The Sentinel

0 Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Menú