Larga Vida Al Rock And Roll: 40 Anys. Programa #103 Dissabte 24/04/2021

24 abr., 2021 | Ràdio

baron rojo

Larga Vida Al Rock And Roll fa 40 anys.

Larga Vida Al Rock And Roll farà 40 anys el proper dimarts 27 d’abril. Dedicat a John Lennon, aquest treball marcà l’inici de la discografia dels qui van arribar a ser els més grans.

Nascuts de l’escissió de Coz, els germans Carlos i Armando de Castro Rueda, juntament amb José Luis Campuzano i Hermes Calabria, van crear Barón Rojo per poder donar cabuda a un so, el rock dur, i unes cançons que no tenien cabuda dins uns Coz encapçalats per Juan Márquez i per les quals el seu segell d’aleshores, CBS, no volia apostar.

Gràcies, sobretot, a l’obstinació de Mariscal Romero, Barón Rojo van aconseguir el suport de Zafiro que, sota el segell Chapa Discos, va aixoplugar l’enregistrament d’aquest Larga Vida Al Rock And Roll.

Amb algunes cançons composades inicialment per a Coz com Chica de la Ciudad o Efluvios, Larga Vida Al Rock And Roll ja contenia cançons que han esdevingut clàssics de la discografia de Barón Rojo. L’èxit de tonades com Con Botas Sucias, Larga Vida Al Rock And Roll, El Pobre, Desertores del Rock o la mateixa Barón Rojo, van suposar l’enlairament del “baró roig” fins al capdamunt de l’escena nacional, obrint la porta a l’establiment del rock dur i el heavy metal a l’estat i essent alhora el preludi dels enormes discos que Barón Rojo va treure poc després.

Malgrat Barón Rojo avui són una caricatura maldestre del que van arribar a ser, ja fa dècades que van iniciar el seu declivi i són exemple de com no s’han de fer moltes coses fora de l’àmbit estrictament musical, van ser els més grans i amb Larga Vida Al Rock And Roll va començar tot.

Avui tanquem El Rock-Òdrom recordant un disc clau en el desenvolupament del heavy metal estatal i en la trajectòria de Barón Rojo.

A més, repassem l’actualitat fent sonar les millors novetats musicals de la setmana, amb Rock i Heavy Metal del millor. Seguim amb el nostre grup català de la setmana i acabem amb la celebració dels 40 anys de l’esmentat Larga Vida Al Rock And Roll de Barón Rojo.

No et perdis El Rock-Òdrom d’avui! No et quedis sense escoltar-lo!

Segueix El Rock-Òdrom a Telegram i Twitter

SPOILER! Sonen al llarg d'El Rock-Òdrom d'avui:

Novetats musicals de la setmana:

  1. Küenring: Don’t give a shit. Senzill de presentació de Neon Knights, el seu segon àlbum previst pel 30 d’abril mitjançant Underground Power Records.
  2. Lycanthro: Crucible. Cançó inclosa a Mark Of The Wolf, el primer àlbum d’aquest grup del Canadà previst pel 4 de juny via Alone Records.
  3. Sonic Haven: Vagabound. Cançó que dóna títol al debut d’aquesta banda d’Alemanya que sortirà el 7 de maig amb Frontiers Music.
  4. Bewitcher: Electric Phantoms. Cançó inclosa a Cursed be thy kingdom, el tercer LP d’aquest grup d’EUA estrenat el dia 16 mitjançant Century Media..

Més música d’El Rock-Òdrom d’avui:

  1. Hard Life: Piel contra piel. Cançó inclosa a Habitantes de la noche, EP del 2009 i únic treball d’aquest grup de Sant Boi. Ells són el Grup Català de la Setmana.
  2. Barón Rojo: Con Botas Sucias. Celebrem els 40 anys de la sortida del disc.
  3. Barón Rojo: Larga vida al rock and roll. Cançó que dóna nom al primer disc del grup.

Segueix El Rock-Òdrom a Telegram i Twitter!

0 Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Menú