NOVA ERA: The Curse

8 des., 2021 | Ressenyes

Nova Era The Curse

NOVA ERA The Curse // Data de sortida: 5 Abril 2021 // Segell: Demons Records

Ressenya publicada originalment en castellà a The Sentinel

De vegades les coses no surten com es planegen, sinó que prenen vida pròpia i els esdeveniments les fan evolucionar en un sentit allunyat de la idea original. Aquesta nova realitat no té perquè ser millor o pitjor, únicament diferent, i només l’afectat podrà jutjar si ha valgut la pena el canvi.

Quan el guitarrista José Rubio va decidir abandonar Warcry després de poc més d’un any a les seves files, la seva intenció era explotar el seu talent en un projecte propi sense l’aclaparament de la voràgine de l’activitat que tenia la banda asturiana. Per a això, el 2008 va publicar un disc instrumental anomenat “Castles in the Moon” en el qual reflectia les seves idees en un disc molt personal, adreçat a un sector del públic molt concret i especialitzat.

Després d’un breu i infructuós pas per les files de Dünedain, José Rubio va veure les possibilitats que li donava el seu projecte en solitari i va decidir ampliar els seus horitzons. Per a això necessitava una banda competent i un cantant, ja que els projectes instrumentals estan molt limitats. Havia nascut “José Rubio’s Nova Era”, el primer treball de la qual (“Nova Era”) va veure la llum el 2012, comptant amb la poderosa veu de Ronnie Romero, que venia de Santelmo i ja donava mostres del poder que avui ja l’ha dut al capdavant de l’escena. Encara que estilísticament ja estàvem davant un projecte de temes de hard rock i heavy metal més standard, el fet que la meitat dels temes fossin instrumentals denotava que la seva evolució s’estava fent pas a pas, quelcom que culminaria amb el seu següent treball: “Fight” (2014), on José Rubio’s Nova Era ja es presentava com una banda convencional a l’ús. L’entrada de José Pineda (baix), Fran Vázquez (veu), Francisco Javier Gil (teclats), Miguel Araujo (guitarra) i Gustavo Segura (bateria) conformaven una formació competent capaç de mesurar-se de tu a tu amb els millors grups del panorama nacional.

Després d’uns anys de silenci, José Rubio torna ara amb la culminació d’aquella metamorfosi de Nova Era, en la qual José Rubio ha decidit eliminar el seu nom, figurant la banda ja només com a Nova Era, presentant-se així com un grup en el sentit més complet del terme. El resultat és un nou disc, “The Curse”, en el qual part de la nòmina de músics que acompanya a José Rubio ha canviat. Si bé la particular veu de Fran Vázquez segueix donant forma als temes del nou disc i els teclats continuen estant a càrrec de Francisco Gil, ara són Roberto Beade (Evil Hunter) a la segona guitarra, Javi García (ex Lords of Black) al baix i Javier González (The Poet´s Silence, Diabolica) a la bateria, els qui donen forma a aquests Nova Era de 2021.

Sens dubte, aquest nou disc és una volta de cargol a l’estil de Nova Era. Lluny d’aquells primers passos en el camí del neoclàssic, l’evolució cap a un estil més heavy/power que es deixava veure a “Fight” ha culminat de manera concloent a “The Curse”, que s’enquadra fermament en aquest estil contundent, poderós i metàl·lic en el qual es mouen els vuit temes que conformen el disc.

Nova Era The Curse

Sens dubte, un dels majors al·licients de Nova Era segueix sent la figura de José Rubio, qui inclou solos tècnics i inspirats, mostrant una vegada més la seva gran qualitat com a guitarrista. Compartint protagonisme, la sempre personal veu de Fran Vázquez confereix de personalitat a uns temes que, segur, sonarien diferents amb qualsevol altre cantant. En un estil molt diferent al que escomet a la seva altra banda, Cherokee, Fran Vázquez porta cada línia vocal al límit, amb aguts que semblen sempre a la vora del desastre, però que Fran aconsegueix sempre mantenir-los en el filferro. Després d’ells, el manteniment d’una base rítmica poderosa i contundent, amb una bateria molt present, encara que amb un so una miqueta artificial, a la qual se sumen els tocs sempre elegants dels teclats.

Curiosament, els dos temes que més m’agraden del disc són el primer l’últim. L’obertura amb “Born To Die” és brillant, Heavy Metal directe i atractiu que enganxa a la primera. I el tancament amb el tema que dóna nom al disc, “The Curse”, és un huracà en el qual Nova Era dóna el millor de si.

Entre mig, temes per a tots els gustos (metalers, s’entén). Des del Heavy Metal més clàssic de “Slaves”, “Bite Of Freedom” i “Face To Face” al Power més trepidant de “Run For Your Life” i “Break The Rules”, passant per una power-ballad (“First Love”) que no m’acaba de convèncer. En general, l’execució musical està per sobre de la inspiració compositiva, la qual cosa produeix que diversos temes se salvin més pels seus brillants solos o l’exigent línia vocal que per la qualitat del tema en si, sobretot en aquells més orientats al power.

En definitiva, “The Curse” no serà el disc que canviï la teva vida, però José Rubio ha aconseguit, amb aquesta última versió de Nova Era, conformar una banda molt competent que pot ser un dels referents d’aquest estil Heavy/Power que tants seguidors té dins i fora de les nostres fronteres.

Una ressenya de Santiago Fernández

 

Aqui tens totes les ressenyes d’El Rock-Òdrom

Segueix El Rock-Òdrom a Youtube, Telegram i Twitter!

Santi Fernández "Shan Tee"

Col·laborador d'El Rock-Òdrom i director de The Sentinel

0 Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Menú