Strangers: Brand new start

24 set., 2020 | Ressenyes

strangers brand new start

Strangers: Brand New Start // Data de sortida: 19 Novembre 2019 // Segell: Maldito Records

Ressenya publicada originalment en castellà a The Sentinel

L’escena del rock melòdic a Espanya sempre m’ha semblat curiosa. Essent un gènere que mai ha tingut un èxit massiu al nostre país, sempre hem comptat amb excel·lents grups que ens deixen grans discos amb un nivell que no desmereix els llançaments que ens arriben des de fora.

Una d’aquestes bandes és Strangers. El grup madrileny té llaurat ja un prestigi en les tertúlies melòdiques nacionals, construït per les bones sensacions que ens van deixar els seus dos primers discos, “Emotions” (2013) i “Survival” (2015).

Passats quatre anys després del seu últim lliurament, Strangers torna a la càrrega amb nou disc sota el braç, “Brand new start” i uns canvis en la seva formació que justifiquen aquest títol (“Un nou començament”), ja que un nou vocalista sempre és un punt d’inflexió en la carrera de qualsevol banda. En el cas de Strangers, el nou encarregat de posar veu als temes del grup és un pes pesant del rock melòdic, Baol Bardot Bulsara, vocalista espanyol nascut a l’Argentina que és ben conegut per ser l’actual cantant dels noruecs TNT. Una aposta de luxe per a Strangers, ja que la seva contrastada qualitat és un valor segur per a aquest treball. També hi ha un canvi en la figura del teclista, sent ara David Infantes qui s’ocupa d’aquesta funció, tenint un paper protagonista en bona part del disc. Tots dos músics acompanyen al nucli històric de Strangers, format per Miguel Martín (guitarra), Abel Ramos (bateria) i Carlos Resina (baix).

En aquest “nou començament”, Strangers aprofundeixen encara més en aquest rock melòdic tan popular a Centreeuropa i Escandinàvia, on gaudeix de millor acollida que no pas per aquestes contrades. Aquest nou treball consta de nou temes en els quals caminen per aquest AOR modern amb peu ferm, en una línia bastant homogènia que, malgrat no tenir un tema-single que sobresurti d’entre els altres, manté un nivell més que acceptable. Precisament la manca d’un tema que enganxi a les primeres escoltes és l’únic “però” que se li pot posar a aquest treball.

L’aportació dels dos nous membres és fantàstica. Baol Bardot Bulsara demostra que TNT no es van fixar en ell per casualitat, ja que és un gran cantant amb un ampli registre que dota als temes de la seva personalitat i bon fer. Així mateix, la tasca de teclats de David Infantes és així mateix crucial en molts dels temes, amb una contribució inqüestionable al resultat final. Al costat d’ells, el pilar que sosté a la banda és el guitarrista Miguel Martín, un gran músic imprescindible en molts dels millors moments de cada tema, als quals dota de frescor i atractius solos.

En quant a la base rítmica, Abel Ramos i Carlos Resina compleixen la seva comesa amb solvència, encara que la seva aportació queda una mica apagada per la producció, que emmalalteix de falta de força en aquest sentit. Per cert, el productor Carlos Escobedo ha sabut mantenir l’essència de Strangers sense deixar traslluir influències de Sôber, una cosa habitual en les seves produccions.

El disc conté temes de pur rock melòdic com “Higher Again”, “Wake Up” o “Somewhere”, juntament amb uns altres on el bon gust per la melodia els fa especialment delicats, com “The Wind” o els dos mig temps que conté el disc, “What Am I Going To Do” i “The Light In The Dark” que, sense ser balades, aporten aquest component sentimental imprescindible en tot disc de l’estil. En l’altre costat de la balança trobem temes amb més força com “Covering My Tracks”, “Stars Like Em” i “The End (Against The Tide)”, que compta amb l’atractiu afegit de l’aportació vocal de Celia Barloz fent duet amb Baol Bardot Bulsara.

En definitiva, aquest “nou començament” de Strangers amb “Brand new start” és un ferm pas endavant en la seva carrera. Espero que tinguin molts més en aquesta línia.

Aqui tens totes les ressenyes d’El Rock-Òdrom

Segueix El Rock-Òdrom a Telegram!

Santi Fernández "Shan Tee"

Col·laborador d'El Rock-Òdrom i director de The Sentinel

0 Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Menú