TETE NOVOA Historias Que Cantar

15 maig, 2023 | Ressenyes

tete novoa historias que cantar

TETE NOVOA Historias Que Cantar | Data de sortida: 28 Abril 2023 | Segell: Maldito Records

Tete Novoa i passió, són sinònims, ja no sols per la seva faceta com a frontman de Saratoga, i como a substitut del ja ex cantant de Mägo de Oz “Zeta”, a més del projecte Wah, un xou que reuneix un elenc d’artistes de tota mena, sinó per la tornada del seu projecte personal “Tete Novoa”.

Després de 9 anys des del seu primer disc editat, anomenat com el seu creador, aquesta vegada, es plasma en un nou disc en format Digipak. Una edició molt acurada que té com a bandera la qualitat i sobretot la personalitat que el caracteritza. Un nou projecte molt personal.

Fins al més mínim detall està cuidat en aquesta nova singladura, per això i com no podia ser de cap altra manera, sobretot d’amics i músics que l’han acompanyat d’una forma o una altra des dels seus inicis fins al dia d’avui. La banda la conformen el seu ja “gairebé” germà i ex baixista d’Ankhara Sergio Martínez, Yerai López a la guitarra i Rodri de Lucas a la bateria.

Aquest nou treball anomenat “Historias que Cantar” és un projecte en el qual Tete hi porta treballant al voltant de tres anys, durant els quals ha pogut donar-li forma i realitzar-lo amb tot el temps del món, cuidant fins al més mínim detall i deixar plasmat el que sentia a cada moment. Iaixí ha estat, un treball, amb molta feina, molta producció, molta manyaga i sobretot personalitat.

Aquest nou treball, ha estat mostrat a compta gotes en quant a promoció, quelcom mai vist a Espanya, i que sens dubte ha estat un punt important. Al canal de YouTube del Tete, en diversos capítols, ens mostrava mitjançant vídeos “el darrere de les càmeres de Tete Novoa”; els inicis de Tete a la música, com s’ha anat formant la banda, producció i tot el treball que ha portat realitzar aquest projecte, que té moltes sorpreses. Tot això a manera de capítols d’avançament en cada single triat per a presentar aquest nou treball.

Historias Que Cantar és el projecte més ambiciós de Tete, ja que mostra la seva faceta més personal, allunyant-se completament de l’energia i la potència que desprèn amb Saratoga. Aquí el veiem amb menys revolucions i amb tons més melòdics, arribant a joguinejar amb diversos estils com el hip hop o el rap. Fins i tot l’hem vist fer coreografies de ball en un tema, allunyant-se completament del que ens té acostumats. No content amb això, promet portar tot el xou muntat per als temes del disc al directe. Aquest Tete no para.

Aquest nou treball se’ns presenta en format físic en digipak, editat sota la companyia Maldito Records. Una portada amb fons vermell i un àliga, tot amb tons amb lluentor en les plomes i el logo de Tete Novoa. La portada i la presentació està impressionant.

En aquesta edició del nou disc ha optat per presentar-la en format diferent al digipak convencional, la seva obertura en forma de creu ens mostra totes les lletres del disc i els seus agraïments, mancant així del llibret, un treball d’artwork impecable.

tete novoa historias que cantar

Tot escoltant el disc de Tete Novoa, Historias Que Cantar.

Per a l’obertura del disc, comença amb la cançó de “Somos” que parla en primera persona de com som els qui estimem la música, la manera d’entendre-la. En aquest tema s’atreveix fins i tot amb el rap.

El següent tema és un dels que té més energia, “Vayamos A Más” amb veu esquinçadora i un treball impecable de guitarra, de les que més m’ha agradat.

“Circo de la vida”, amb un toc més rock, amb una bona base de guitarra on la part més melòdica del Tete fa la seva aparició.

“Evil machine”, és el següent, un dels temes triats com a avançament, on  hi podem veure a un Tete amb una coreografia, un tema que parla del mal ús de les xarxes socials, fent-nos ser partícips d’això. Un aparador per a fer-nos pensar dins d’un tema ple d’energia, amb riffs més crus.

“Techos De Cristal” és el següent, la balada del disc que comença a piano i veu. Un treball molt melòdic on hi veiem la faceta més tendra d’en Tete, una tornada que se’t queda res més escoltar-lo.

La següent també va ser un dels talls triats per a realitzar un videoclip. És el tall més emotiu de tot el disc, “Seremos Tu Y Yo” és el tema per excel·lència. Es parla del vincle que tenim amb els nostres animals, tot des de la perspectiva del seu autor, ja que li ho dedica al seu amic de quatre potes, anomenat “Batman”, que va haver de partir. Posa els pèls de punta amb l’emotivitat que interpreta aquest tema. Sobretot la frase “Corre como el viento y quédate donde me puedas ver”.

Per a aquest videoclip, va haver de treballar amb un gos molt semblant al seu, el qual va haver de conviure amb ell perquè tots dos s’adaptessin, i el resultat va ser la complicitat que mostren en el vídeo. Un tema que està funcionant molt bé.

“Alguien Más” és una altra de les balades del disc, un to molt més melòdic que l’anterior balada, amb un treball vocal impecable.

Amb la següent, “Fuego Cruzado”, augmentem les revolucions. Un tema que hagués funcionat bé com a single, ja que té totes les característiques de Tete Novoa, sobretot energia. Amb unes tornades que es queden a la primera i una molt bona feina de guitarra. Al meu entendre un tema molt directe que no faltarà a la seva cita.

“Solo” és un altre dels temes més relaxats del disc, una altra balada, plena d’emotivitat, seguida del tema que tanca el disc, “Efímera” que manté la mateixa essència de la seva antecessora, només canviant de ritme en les tornades.

En definitiva, aquest nou treball de Tete Novoa, Historias Que Cantar, recull totes les facetes del cantant i es posa en diverses tessitures dins de tots els talls recollits en el disc, passant d’un hard rock melòdic fins a tocs de rock passant inclusivament a hip hop o rap. On les melodies i aquests treballs de veu donen un resultat molt emotiu i passional en tot el disc. Un treball molt personal que segueix el deixant del seu antecessor. Un disc que el mateix Tete Novoa vol portar en forma de xou en directe, un xou mai abans vist, on les coreografies i totes les tessitures del cantant facin la seva aparició.

Tot això serà presentat d’aquí a ben poc temps, ja que properament anunciarà dates per tot el territori espanyol que esperem amb ànsies conèixer. Però el que sí que està confirmat és de la presència de Tete Novoa i la seva banda al ciutat de Mèxic acompanyant a Söber i a Mägo de Oz en el seu Diabulus In Opera II, el pròxim 27 de Maig. Una primera posada en escena on veurem al Tete per primera vegada presentar el seu nou disc en directe, acompanyat per 3 noies triades per a interpretar les cançons en directe al costat de Tete i Yerai López, el seu guitarrista, que serà l’encarregat de tot l’engranatge instrumental per a portar el xou que prepara Tete Novoa. Les dates per a aquesta presentació són el 27 de maig a l’Arena de CDMX i el 31 de maig al de Monterrey.

Una ressenya d’Hugo Martínez

Segueix El Rock-Òdrom a Telegram, YouTube i Twitter!

corvus

Hugo Martínez

Amant i col·leccionista de Heavy Metal en castellà. Als 13 anys vaig començar a comprar discos i amb el temps em vaig adonar que aquesta malaltia anomenada col·leccionisme s'apoderava de mi.

Les meves col·leccions, el que cerco i dades d’interès: https://elquintoinfierno.jimdofree.com/

Vídeos de part de la meva col·lecció: https://www.youtube.com/channel/UC5Grfb7Bg9M13O7aEtCI35g

0 Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Menú