Txua: Renacer

9 febr., 2021 | Ressenyes

txua renacer

Txua: Renacer // Data de sortida: 2 Octubre 2020 // Segell: The Borderline Music

La proposta composta de 8 cançons, conté el sabor “tradicional” dels cantautors de sempre. Amb una veu original, al seu lloc i d’interpretació intencionada. Les lletres són pura poesia i el missatge de les mateixes combina optimisme, derrota i una certa “saudade” de la qual qualsevol poesia que es presti no en queda exempta. Tindrem l’oportunitat de reflexionar sobre elles escoltant una base musical en la seva majoria pop-rock i, en alguns temes, alguna pinzellada de “blues” i “rap”. Val la pena ressaltar els excel·lents moments de guitarra elèctrica, així com de bateria, denotant en tot moment la qualitat i cura de la seva creació, així com la dels seus creadors.

Txua ens convida a fer un treball imaginatiu a través de visualització de les imatges poètiques que ens ofereix en cada una de les seves cançons.

Voldria ressaltar dues de les vuit cançons: en primer lloc la titulada “Levanta tus alas” el missatge de la qual m’ha recordat a la que entre els bascos és gairebé un himne “Txoria txori” escrita per J. Artze i popularitzada per Mikel Laboa.

En segon lloc “No estás sola”, amb un missatge molt actual sobre la violència de gènere i amb directa al·lusió a la tristament coneguda “la manada”. Una picada d’ullet a “un violador en el teu camí”.

Estem davant una proposta que d’alguna manera “pren partit” al més pur estil Brechtià. Una proposada necessària davant tanta superficialitat i interès comercial.

Una ressenya d’Imanol Tolaretxipi Lertxundi

 

 

Aquí tens totes les ressenyes publicades a El Rock-Òdrom.

Segueix El Rock-Òdrom a Telegram i Twitter!

imanol tolaretxipi lertxundi

Imanol Tolaretxpi Lertxundi

Actor i ccol·laborador d'El Rock-Òdrom

0 Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Menú