ANZESTRA Adimensional

26 maig, 2022 | Ressenyes

anzestra adimensional

ANZESTRA Adimensional // Data de sortida: 22 Abril 2022 // Autoedició

Introducció i context:

Tot i que aquest disc d’Anzestra, Adimensional, és el primer àlbum del grup, els seus membres no són novells en això de la música. En ell full informatiu que acompanyava al CD que em van fer arribar per correu postal a casa, s’explica que Anzestra va néixer a Barcelona l’any 2015 i que la formació de la banda (aleshores com a quartet) va donar forma a algunes cançons que tenien a la recambra, celebrant-se també alguns dels primers concerts del grup.

No obstant, la trajectòria musical d’alguns dels membres dels actuals Anzestra ens retrotrau fins als primers anys 90. En el meu gust per esbrinar coses dels grups dels qui he de fer ressenya, he descobert que Just de la Vega i Damián García vàren formar part dels Ouija, grup barceloní amb una única maqueta del 1993 i que va ser esmentat en aquest web arrel de l’extensa entrevista que vam fer a qui fou el seu cantant, Luis Blanco, a propòsit de la sortida del disc dels Ultimatum Rock, 30 Noches De Abril i del qual vàrem publicar la ressenya aquí el març del 2018.

Tornant pròpiament a la trajectòria d’Anzestra, entre mitjans de 2017 i finals de 2018, incorporen teclista (esdevenint quintet) i canvien guitarrista, essent 2020 l’any en què acaben d’enregistrar les seves cançons a l’estudi. Després d’un nou canvi a la base rítmica amb la incorporació d’un nou baixista, l’actual formació d’Anzestra es compon dels ja esmentats i antics Ouija Just de la Vega (baix) i Damián García (bateria i percussió), a més d’Héctor Siviane (veu), Juan Castillo (guitarres) i Marc Partagás (teclats).

Després de l’aturada pandèmica, van reprenent l’activitat. El setembre del 2021 llancen el seu primer senzill i videoclip de la cançó Estrella Fugaz i, ara sí, la vigília d’aquest Sant Jordi, veu la llum el primer disc d’Anzestra, Adimensional.

anzestra adimensional

Tot escoltant el disc de d’Anzestra, Adimensional.

Adimensional es mou a cavall del Hard Rock i el Heavy Metal però amb més pes del primer. M’ha cridat l’atenció que l’autoria de totes les músiques i lletres recau en Damián García, el bateria del grup. Malgrat no és res excepcional (em ve al cap en César ‘El Oso’ de Frutos, batera dels Lujuria en els seus bons temps), estem més acostumats a que aquesta tasca estigui protagonitzada per altres rols.

Enceta l’àlbum Cuentos De Maldad que, ves per on, és de les que menys m’han atrapat. No és que no m’hagi agradat, de fet, Adimensional té la virtut de contenir vuit cançons entre les que no n’hi ha cap que m’hagi desagradat (i aquest és un gran què) però, és clar, n’hi ha que m’han agradat més que aquesta.

En general, aquelles que vasculen més cap al Heavy Metal han esdevingut les meves preferides, essent La Mansión la que s’emporta el premi gros de l’àlbum però en destaco altres com Locura o Animal o, en el vessant més Hard Rock, Laberinto i Estrella Fugaz. Totes elles cançons molt interessants.

Anant a alguns aspectes concrets, hi ha dues coses que vull destacar. D’una banda, el treball vocal d’Héctor Siviane. L’Héctor és la veu de We Rock, banda barcelonina de tribut a Dio i s’ha de dir que el seu timbre emula amb encert la del mite. Sens dubte, el seu saber fer al capdavant d’Anzestra dóna pes específic a Adimensional.

D’altra banda, el que menys m’ha agradat és el so de la bateria. Suposo que, com tot, és cosa de gustos i que, essent Damián García el compositor de totes les cançons i alhora bateria, aquest és un aspecte que segur han tingut en compte, segur que sí.

En conclusió:

Sempre és una bona notícia que surtin primers àlbums de grups del nostre rotllo perquè això vol dir que el moviment és viu i que hi ha gent amb la il·lusió d’arrencar projectes.

Si les propostes són tan interessants com la que Anzestra ens presenta amb Adimensional, encara millor. Un àlbum notable que agradarà, segur, a tots els que gaudim amb el Heavy Rock.

Pots llegir aquesta ressenya en castellà al web The Sentinel

Una ressenya de César Rojas

Aquí tens totes les ressenyes d’El Rock-Òdrom.

Segueix El Rock-Òdrom a Telegram, YouTube i Twitter!

cesar rojas rockodrom

César Rojas

El Heavy Metal va entrar a la meva vida d'adolescent i me la va canviar. Avui segueix essent una afició que m'omple i m'ocupa temps. Entre altres coses, sóc el paio que porta això d'El Rock-Òdrom

La meva col·lecció de discos https://jebimetal-discos.blogspot.com
La meva manera de guanyar-me la vida https://comunica.barcelona

0 Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Menú