ARGION: Lux Umbra

9 febr., 2024 | Ressenyes

argion lux umbra

ARGION Lux Umbra | Data de sortida: 31 Març 2023  | Segell: Maldito Records

Una crònica d’Hugo Martínez

Encara que ja han passat uns quants mesos, avui parlem del segon treball de la banda asturiana Argion, anomenat LUX UMBRA. Fa temps, vam tenir el plaer de gaudir del seu directe el mes de maig passat a la sala Garatge Beat Club de Múrcia i també vam tenir el plaer d’entrevistar-los.

La banda asturiana és una de les bandes revelació del panorama nacional, un Power Metal que han sabut esprémer al màxim i que els ha portat a realitzar actuacions al costat de bandes com Delalma o Saratoga, i la seva participació en festivals com el Gineta Rock o el mateix Leyendas del Rock, tot un aparador per a conèixer la seva manera d’entendre la música. I que a més, recentment han fitxat per l’agència Duque Producciones, una assegurança els portarà encara més lluny.

Com deia, estem davant el seu segon treball anomenat Lux Umbra, un disc molt treballat que segueix l’estela del seu antecessor, un disc ple de Power Metal on no deixen enrere el gènere amb les temàtiques d’aquest nou treball, que parla d’històries i llegendes.

La portada és una clara intenció del que volen mostrar. Tons canviants i aquest posat del guerrer jugant amb els tons, simulant la llum i la foscor.

El primer tema, com no podia ser d’altra manera, és una introducció molt èpica per a obrir aquest disc.

EL JUICIO FINAL és el primer tema de la banda, i com no, el tret Power Metall no pot faltar, es noten molt les influències.

LA CIUDAD ETERNA, És el segon tema, una de les joies de la corona. Va ser triat com a primer single de presentació d’aquest nou àlbum, un tema amb molta urpa i molt èpic, que ens parla de la història de Ròmul i Rem.

HIJO DEL DIABLO, el següent tall, segueix el deixant del seu antecessor, encara que amb canvis de ritme mes significatius, té trets als Avalanch de Víctor García. És aquests temes amb tints èpics.

A ANNE BONY compten amb la col·laboració de Patrícia Tàpia i el guitarrista de Mägo de Oz, Víctor de Andrés. Un tema que baixa una mica la intensitat i que recorda per moments a la banda dels convidats, tot jugant amb melodies amb reminiscència a pirates, temàtica que últimament navega Mägo de Oz.

LA ORDEN m’agrada per la temàtica. Parla sobre l’orde dels templers i és una cosa que m’agrada. Comença el tema amb una introducciósota el teclat i la guitarra, per a donar pas al tint èpic i vena més Power Metall.

Xana Lavey de Celtian és la convidada en un tema anomenat “PRISIONERO DEL TIEMPO” que es mou a mig temps i que rebaixa una mica les revolucions. La banda juntament amb Xana sona bastant bé, perquè sempre és un encert comptar amb ella en temes així, on l’emotivitat és el més present.

Però torna el rugir amb “FUERZA Y HONOR”. Com no pot ser d’una altra manera, és un altre tema èpic al més estil Power Metal, amb els canvis de ritme més característics del gènere, amb una molt bona tornada, el solo és espectacular i uns cors molt interessants. Sens dubte, una de les meves favorites.

I donem pas a l’últim tall del disc, “UN LARGO VIAJE” que lluny d’abaixar les revolucions en ser el que tanca l’obra, res més lluny de la realitat, és un altre tema potent que acomiada a la banda en el més alt, una última dosi d’opacitat i de Power Metal per a tancar el disc.

Així és Argion. Beuen de bandes com Opera Magna, WarCry i de tota mena de Power Metal, que encara és un estil molt popular i explorat. ARGION s’erigeix per a mostrar el que són capaços de fer fent reblar el clau i reclamar el seu lloc dins dels grans.

Segur que sonarà encara més el nom de la banda dins dels seguidors del gènere, ja que tenim una banda jove amb molt a dir.

Vols col·laborar amb El Rock-Òdrom fent ressenyes de discos, cròniques, entrevistes o qualsevol cosa que et roti? Doncs escriu a hola@elrockodrom.cat

Segueix El Rock-Òdrom a Telegram, YouTube i Twitter!

corvus

Hugo Martínez

Amant i col·leccionista de Heavy Metal en castellà. Als 13 anys vaig començar a comprar discos i amb el temps em vaig adonar que aquesta malaltia anomenada col·leccionisme s'apoderava de mi.

Les meves col·leccions, el que cerco i dades d’interès: https://elquintoinfierno.jimdofree.com/

Vídeos de part de la meva col·lecció: https://www.youtube.com/channel/UC5Grfb7Bg9M13O7aEtCI35g

0 Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Menú