BROTHERHOOD OF WOLVES: Chasing Shadows

6 des., 2023 | Ressenyes

brotherhood of wolves chasing shadows

BROTHERHOOD OF WOLVES Chasing Shadows | Data de sortida: 29 Setembre 2023 | Segell: Autoedició

Una ressenya de César Rojas

Introducció i context:

B.O.W (acrònim de Brotherhood Of Wolves i que la banda acostuma a emprar més que no pas el seu nom sencer) és una banda d’Alacant que amb Chasing Shadows ens ha portat el seu tercer treball en tres anys.

Nascuts a mitjans del 2021, el bateria i compositor Tommy López més el lletrista Vladimir Emelin, van trobar en els músics Moisés Cerezo (baix), Izzy Cueto (guitarra solista) i Marco May (veu) els escuders perfectes per a tirar endavant el projecte de B.O.W., acompanyats en directe d’Omar Martínez (teclats) i Rob Wolf (guitarra).

El fruit del treball d’aquest músics es veié materialitzat en els seus dos primers treballs: l’homònim B.O.W. (2021) i A dump of twisted destinies (2002) del qual vaig punxar el seu senzill Boss’s girl a l’edició número 167 d’El Rock-Òdrom. Ambdós treballs són una sòlida mostra de Rock que es mou força en un estil que ve a anomenar-se Classic Rock o Arena Rock però alhora recollint d’altres influències rockeres.

En aquest tercer treball de Brotherhood Of Wolves, Chasing shadows, la banda ha volgut iniciar una nova etapa portant el seu so una mica més cap a un Hard Rock més recognoscible i, com a canvi més notori a més de la producció, hi trobem la incorporació del gran cantant argentí Diego Valdez. Si Marco May té un punt més negre, més Blues, en Diego Valdez té un punt més Heavy que encaixa molt bé en la nova línia musical de B.O.W.

Ara bé, que ningú no es pensi que Chasing shadows és un punt i apart respecte a la seva discografia prèvia, ni molt menys. De fet, hi trobem alguna nova versió de cançons aparegudes als dos primers discos i cal sumar-hi la participació d’en Marco May en tres dels temes (a més de la col·laboració d’altres artistes al llarg de l’àlbum). Anem doncs a veure què m’he trobat en escoltar aquest Chasing Shadows.

BOW

Tot escoltant els disc de Brotherhood Of Wolves, Chasing Shadows.

Malgrat les cançons no són, compositivament parlant, molt diferents que abans, sí que són més directes gràcies també a la forma de cantar de Valdez i més properes a un Hard Rock que (a mi) m’ha recordat una mica als últims treballs de Thunder.

Les dues primeres cançons, I don’t give a damn com a senzill del qual n’han fet un videoclip i A bad dream són el primer tast d’aquest nou rumb més Hard de la banda.

Com us deia més amunt, Chasing Shadows s’acompanya de varis cops d’ull al retrovisor per acompanyar-nos en aquesta transició musical de la banda. El tercer tall, Dangerous game, és una visita al seu segon disc però ara interpretada per Valdez, i el quart i el cinquè (Adrenaline i Dust of the times) són cançons noves amb Marco May a la veu.

I’m not the killer of your love és una balada amb una base molt pesada i una de les que permet més lluïment a la interpretació de Diego Valdez. Després, més cops d’ull al retrovisor amb War has no face, una nova versió d’una altra cançó del seu segon disc i amb Cry of the wind que podem escoltar al debut de 2021.

Army Ants, tema interpretat per Rafa Castillo, és dels que sonen amb més canya i dels que més m’han agradat del disc. Per altra banda, la que segueix, Pain and destruction, és una cançó que ens retrotrau a l’AOR més recognoscible, amb uns teclats molt característics.

Island i Graves, ja encarant la recta final de l’àlbum, són potser les que menys m’han arribat.  En canvi, Teeth, un duet entre Rafa Castillo i Diego Valdez, és de les que m’han semblat més interessants. I per tancar aquest disc, una mescla alternativa (a càrrec de Pedro Vidal) de Army Ants amb Marco May de nou a la veu, ens explicita de nou aquest disc de transició dels B.O.W. que és Chasing Shadows.

En conclusió:

El tercer disc dels Brotherhood Of Wolves, Chasing Shadows és un disc de Hard Rock amb un peu en l’AOR i un altre en sonoritats més avantguardistes que s’escolta amb gust.

Aquesta nova ruta sonora que emprèn la banda amb aquest treball, fa que B.O.W em resulti un grup una mica més interessant que abans, sens dubte degut als meus gustos musicals i experiència personal. A més, crec que la incorporació de Diego Valdez, si es consolida, pot sumar encara més punts en aquesta escalada cap al Hard Rock. Restarem amatents!

Pots llegir aquesta ressenya en castellà a The Sentinel.

Vols col·laborar a El Rock-Òdrom fent entrevistes, ressenyes, cròniques o el que et roti? Doncs escriu a hola@elrockodrom.cat

Segueix El Rock-Òdrom a Telegram, YouTube i Twitter!

César Rojas

César Rojas

El Heavy Metal va entrar a la meva vida d'adolescent i me la va canviar. Avui segueix essent una afició que m'omple i m'ocupa temps. Entre d'altres coses, sóc el paio que porta això d'El Rock-Òdrom

La meva col·lecció de discos https://jebimetal-discos.blogspot.com
La meva manera de guanyar-me la vida https://comunica.barcelona

0 Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Menú