El Ángel Caído, 20 anys + Novetats. Programa #97 Dissabte 13/3/21

13 març, 2021 | Ràdio, Programes

el angel caido avalanch

20 anys del disc El Ángel Caído.

El Ángel Caído farà vint anys el març d’enguany. Amb el temps, el tercer disc dels Avalanch (o el quart si comptem aquell prehistòric Ready To The Glory de 1993, molt anterior a l’entrada del “comandant en cap” del grup l’Alberto Rionda) ha esdevingut el disc més important de la seva discografia i un dels més rellevants de la història del metall espanyol al segle XXI.

Sortit un 26 de març de 2001, El Ángel Caído fou el segon (només) i darrer àlbum dels asturians amb un Víctor García a la veu que abandonà (o fou acomiadat pel senyor Rionda) el grup abans d’acabar la gira i que va ser reemplaçat pel Ramón Lage, qui va debutar en un memorable (per accidentat) concert al festival Viña Rock d’aquell any i que vaig tenir la sort de presenciar.

El Ángel Caído fou el primer disc que comptà amb Luis Royo com a portadista, regalant-nos un art que per a molts és també un dels seus millors treballs com a il·lustrador.

Amb el temps, El Ángel Caído va anar guanyant galons, amb cançons sol·licitades en totes les actuacions d’Avalanch, arribant al punt de que l’any 2016, l’Alberto Rionda va decidir tornar a enregistrar l’àlbum sencer amb “millor so” (una apreciació molt subjectiva) i dedicar-li una gira sencera l’any següent amb la nova i renascuda versió d’Avalanch, la “All Star” que comptava amb Israel Ramos a la veu i altres músics de l’escena internacional. El que ha anat passant amb aquests Alberto Rionda’s Avalanch fins a la data d’avui, ja és una altra història.

Així doncs, tancarem El Rock-Òdrom d’avui celebrant que aquest mes l’àlbum fa 20 anys escoltant la cançó que donava nom al treball..

A més, repassem l’actualitat fent sonar les millors novetats musicals de la setmana, amb Hard Rock i Heavy Metal del millor. Seguim amb el fanzine La Cataluña Metálica i el nostre grup català de la setmana, tornem a tenir ressenya i acabem amb els esmentats Avalanch.

No et perdis El Rock-Òdrom d’avui! No et quedis sense escoltar-lo!

Segueix El Rock-Òdrom a Telegram i Twitter

SPOILER! Sonen al llarg d'El Rock-Òdrom d'avui:

Novetats musicals de la setmana:

  1. Thunder: Last one out turn off the lights, del disc All the right noses, sortit ahir divendres 12 de març mitjançant BMG.
  2. Screamachine: The metal monster. Senzill de presentació del que serà el primer disc, homònim, d’aquesta bana d’Itàlia.
  3. Bloodbound: Creatures of the dark. Primer senzill de Creatures of the dark realm, novè disc del grup de Suècia previst pel 18 de maig via AFM Records.
  4. Warriror Path: Neverending fight. Cançó inclosa al segon àlbum d’aquesta banda de Grècia, The mad king, editat el 5 de març amb Symmetric Records.
  5. Blaze Bayley: 18 flights. Primer senzill del nou disc del cantant anglès, War within me, previst pel 9 d’abril.

Més música d’El Rock-Òdrom d’avui:

  1. Haches: El café. Cançó inclosa a Canciones para ti, el debut d’aquesta banda de Madrid. La ressenya d’El Rock-Òdrom.
  2. Slam Assault: Megalodon. Senzill editat pels barcelonins l’any 2014. Els Slam Assault estan inclosos al número 4 del fanzine La Cataluña Metálica. Ells són el Grup Català de la Setmana.
  3. Avalanch: El Ángel Caído. Celebrem els 20 anys de la sortida d’aquest disc.

Segueix El Rock-Òdrom a Telegram i Twitter!

0 Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Menú