Entrevista a ReyLobo

7 juny, 2021 | Entrevistes

ReyLobo

Entrevista a ReyLobo poques setmanes després de la publicació de la nostra ressenya d’El Octavo Pecado, el primer llarga durada del grup murcià que ha tingut molt bona rebuda i que ja estan començant a presentar en directe.

La ressenya la va escriure en Daniel Huezo, col·laborador d’aquest web, i és ell mateix qui formula les preguntes d’aquesta entrevista. Per part de ReyLobo, qui respon és Pedro Gallego, guitarrista.

ReyLobo

D’on neix el nom del grup?

Quan pensàvem noms de grup teníem clar que el nostre nom havia de reflectir un aspecte important de la nostra música: Volíem que quedés patent que anàvem a fer metall en espanyol. A més la figura històrica del Rei Llop és una figura important a la zona del llevant d’Espanya i especialment de Múrcia, d’on som nosaltres, així que permetia dur amb nosaltres aquest senyal d’identitat de la nostra terra.

Quins creuen que són els grups que més els han influenciat?

Principalment els grups de metall en espanyol com Mägo de Oz, Avalanch, Saratoga, WarCry, Darksun… Però també bandes internacionals com Avantasia o Sonata Arctica ens han influenciat moltíssim. Fora del metall també tenim fortíssimes influències de bandes com Queen, Muse, Kiss…

Com veieu el panorama de cara a donar gires almenys dins d’Espanya?

Doncs ara mateix està complicat però mantenim l’esperança que després de l’estiu es pugui organitzar una gira que ens permeti presentar el material per tot el territori espanyol, almenys ara com ara. I tant de bo pugui ser sense estar asseguts!

No els sembla una aposta arriscada treure un disc en aquests moments o per contra us sembla un bon moment?

Per descomptat és un moment complicat, i durant la producció es va barallar no publicar el treball fins que passés una mica la tempesta. Però la veritat que quan tens un material del qual n’estàs orgullós, és molt difícil aguantar-lo en la recàmera i al final vam decidir llançar-nos a la piscina i provar sort. També és cert que durant aquesta època la cultura ha estat un salvavides per a molts de nosaltres, que hem augmentat considerablement el nostre consum de música, cinema o literatura, per a superar aquesta crisi, i d’alguna manera volíem contribuir a això.

Quins sentiments us transmeten les vostres pròpies cançons quan les toqueu?

Recentment hem tingut l’oportunitat de tocar en directe a la sala RockVille, a Madrid, i la veritat que els sentiments que ens han transmès han estat, sobretot, emoció i orgull. Emoció per veure al públic corejant algun dels temes, per veure que les nostres cançons han transcendit les parets de les nostres habitacions i han arribat al cor de la gent. I orgull per ser capaços de defensar en directe aquests temes, que en alguns casos són temes complicats, amb molts canvis de tonalitat per exemple.

Hi ha una cançó que em crida particularment l’atenció i que em va arribar a l’ànima és Sidonie. Quina és la història darrere d’aquesta cançó?

Totes les cançons normalment estan influïdes en major o menor mesura per les nostres experiències personals. En aquest cas el tema tracta sobre una situació que vaig viure quan era resident a un hospital. Estàvem fent una prova de diagnòstic a una nena òrfena, Sidonie, que venia amb la seva cuidadora. La prova consistia a injectar un fàrmac radioactiu, però no suposa un risc per a les persones al voltant d’ella. En aquell moment la nena, de tot just 2 anys, es va posar a plorar i necessitava que algú simplement anés a dir-li que tot estava bé i que no li passaria res. La cuidadora no obstant això ens va dir que ella no s’hi pensava acostar, que allò era perillós i que no passava res perquè plorés una mica.
En aquell moment em vaig adonar que hi havia un tipus de solitud que fins ara jo no havia conegut. Per a mi la solitud era estar sol només un període de temps més o menys llarg. Però em vaig trobar amb què hi ha persones que, si faltessin, ningú pensaria en elles. És una solitud aterridora, definitiva, completa. Així que vaig decidir fer aquesta cançó, pensant que d’alguna manera servia per a alleujar aquesta completa solitud, encara que servís de poc, però almenys ara algú pensa en ella.

ReyLobo

Sou vosaltres el Vuitè Pecat? Si no, quin és?

Des de l’inici hem volgut que El Octavo Pecado fos el punt cec de la nostra obra. La nostra pretensió és que l’obra es completi amb l’oïdor. Que cadascú sigui capaç de trobar la seva resposta a Quin és el vuitè pecat?
El disc conceptual tracta sobre un personatge fictici, El Olvidado, que mor al primer tema, Final, i en lloc de ser reclamat per un cel o un infern, es troba oblidat, juntament amb altres personatges que no han estat reclamats (Sidonie entre ells). Aquests personatges li expliquen la seva història i al final del camí de l’oblidat descobrim com és el vuitè pecat.
Hi ha res més enllà de la mort? Vindrà algú a reclamar-lo o és la fe el vuitè pecat? Al final, a Réquiem, podem entendre que El Olvidado està afrontant els seus últims moments, es fa patent que morirà i té por que no hi hagi res més enllà. És la falta de fe el vuitè pecat?
Volem que cada persona que estigui interessada trobi el seu final al camí de l’oblidat, i esperem que sigui una experiència que els faci reflexionar sobre aquest tipus de preguntes transcendentals, perquè això voldria dir que hem aconseguit l’objectiu principal que teníem.

Amb prou feines tot just heu tret el vostre primer àlbum i ja em mengen les ganes de saber si ja esteu pensant en el novè pecat. Hi ha alguna coseta que ens podríeu spoilejar?

És clar! Quan vam acabar la composició estàvem esgotats, enregistrar un disc és un procés que requereix moltíssim temps i energia. Però la veritat que al publicar-lo tota aquesta energia ens va venir de tornada i estem immersos en la composició del nostre segon àlbum que volem que tingui un aire diferent, una sonoritat més etèria, potser més sci-fi, Ja ho veurem!

Moltes gràcies per l’entrevista i espero que ens veiem aviat a la carretera!

Una entrevista de Daniel Huezo.

Pots llegir aquesta entrevista en castellà a The Sentinel.

Aquí tens totes les entrevistes d’El Rock-Òdrom.

Segueix El Rock-Òdrom a Telegram, a YouTube i a Twitter!

daniel huezo

Daniel Huezo

Col·laborador d'El Rock-Òdrom

0 Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Menú