Jolly Joker – Sala Bóveda. Divendres 1 Octubre 2021

4 oct., 2021 | Cròniques

jolly joker sala boveda

Jolly Joker Sala Bóveda de Barcelona. Divendres 1 d’octubre de 2021

Visca el Rock and Roll!

Inevitablement, aquest concert romandrà al record d’aquest que us escriu la present crònica.

El dels Jolly Joker a la sala Bóveda ha estat el meu primer concert de rock en sala des que va esclatar la pamdèmia el març del 2020. Més enllà de la nul·la activitat de concerts que hi ha hagut durant tants i tants mesos, la lenta represa me l’he agafat amb serenor i sense pressa. Més enllà de la obligatorietat d’haver d’estar asseguts o no poder consumir begudes, per a mi la clau ha estat en la vacunació. Dur a sobre la pauta completa em dóna una confiança que, malgrat assumir que el risc zero no existeix, la probabilitat d’encomanar o ser encomanat pel virus i desenvolupar la malaltia és molt petita. Sobretot si tothom al teu voltant també està vacunat.

Que quedi constància que sóc fermament partidari d’establir controls d’accés als locals públics perquè els que sí que estem vacunats poguem gaudir el més aviat possible dels espectacles tal i com ho vam fer fins l’esclat de març de 2020. I qui no pugui entrar per no voler-se vacunar, que s’hi posi fulles.

jolly joker boveda

Dit això, tenia moltes ganes de tornar a un concert i passar-m’ho bé. Abans d’atançar-nos a Bóveda, vàrem fer unes cervesetes per escalfar motors i vam anar xino-xano fins a la sala. Cal dir que l’ambient a les portes d’entrada no era el de les grans ocasions. Potser perquè els Jolly Joker ja van ser a Barcelona fa només uns mesos durant el comiat a la sala Rocksound, el fet és que aquest darrer concert de la gira dels valencians presentant el seu tercer LP Never Say Forever, va acollir un, aproximadament, 70% de l’aforament de la sala que ja té la seva capacitat d’acollida reduïda per les mesures Covid.

Els Jolly Joker van sortir plens d’empenta i amb pirotècnia inclosa arrencant amb I Am Rock And Roll per posar els tamborets potes enlarie i bé que ho van aconseguir. Lazy Lane, Andi, Yannick i Paco Muñoz (el substitut temporal del bateria principal s’acomiadava de la banda després d’aquell concert i a qui vam cantar l’aniversari feliç). L’actitud de la banda sencera va ser generosa en tot moment, fent-nos gaudir des del primer moment i aconseguint que oblidéssim els tres quarts d’hora llargs de retard sobre l’hora prevista del concert.

Jolly Joker van alternar durant el concert cançons dels seus tres discos, amb presència destacada del seu segon àlbum Here Come The Jokers (2015) malgrat fos un concert de la gira de Never Say Forever (2018).

L’energia, la festa i el bon rotllo s’anava encomanant com una epidèmia vírica entre els assistents que alçàvem els braços, cantàvem i cridàvem. A la primera filera d’espectadors no va ser estrany veure persones que s’aixecaven dels seus seients, fent anant de corcoll al personal de la sala. No ha de ser fàcil trobar l’equilibri entre deixar fer i ser estrictes en el compliment de la normativa vigent.

Fuck It All, Full Of Beans, Nasty Habits… cançons de tots els discs de Jolly Joker anaven caient una darrera de l’altra mentre els nostres caps no aturaven el seu moviment. La banda, activa i amb ganes, treia el bourbon del que en Lazy Lane convidava a uns glopets als de les primeres fileres mentre d’altres engolíem la nostra cervesa.

 

També van caure versions, quelcom freqüent en els concerts dels valencians. En aquesta ocasió Love/Hate, Turbonegro i L.A. Guns varen ser els protagonistes d’un vespre de rock and roll que va passar volant, una hora i quart que es va fer curtíssima però que ens va deixar a tots satisfets, tal com podíem veure en els comentaris i rostres dels assistents un cop la Bóveda va encendre els llums per acomiadar-nos fins la propera ocasió.

jolly joker boveda

Gràcies a On Fire i a la Sala Bóveda per permetre’ns fer aquesta crònica.

Text: César Rojas
Imatges: Albert Parada i César Rojas

Pots llegir aquesta crònica en castellà a The Sentinel.

Segueix El Rock-Òdrom a Telegram, YouTube i Twitter

Set List del concert
 1. I’m rock’n’roll
 2. Sidewalks
 3. Hey You
 4. Perfect Life
 5. Full of Beans
 6. Fuck It All
 7. Nasty habits
 8. Believe
 9. Blackout in the red moon ( Versió de Love/Hate)
 10. No way out
 11. Set my soul on fire
 12. All my friends are dead (Versió de Turbonegro)
 13. Sucker
 14. I wanna go
 15. Rockin in Stereo
 16. Dressed 2 Kill
 17. Stay Behind
 18. Never Enough (Versió de L.A. Guns)

Segueix El Rock-Òdrom a Youtube, Telegram i Twitter!

0 Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Menú