La Segona Edat D’Or Del Heavy Espanyol. Capítol 2. Programa #119 Dissabte 14/8/2021

14 ag., 2021 | Ràdio, Especials, Programes

heavy espanyol

La segona edat d’or del Heavy Metal espanyol.

Després de la bona rebuda que ha obtingut el Capítol 1 d’aquest especial La Segona Edat D’Or Del Heavy Metal Espanyol, presentem el segon capítol que correspon a l’any 2000.

Un exemple d’aquesta segona època daurada fou la celebració d’un esdeveniment importantíssim: la primera edició del festival Rock Machina a la localitat de Moncofa, Castelló.

Per què va ser tant important aquell esdeveniment? Avui ja estem acostumats (fins a la pandèmia) a la celebració de grans festivals metàl·lics d’abast internacional com el Rock Fest o el Resurrection entre d’altres però fins l’any 2000 no s’havia celebrat cap festival d’aquestes característiques.

Sí, existien festivals com l’Espárrago Rock o el Viña Rock que comptaven amb la presència de grups de metall però no eren específics de l’estil. Purament metàl·lics, començaven alguns com el Lorca Rock (la primera edició és del 1998) però abastaven només l’escena espanyola.

El primer festival d’alçada, d’aquells de zona d’acampada i grups internacionals fou aquell Machina dels dies 8 i 9 de juliol del 2000. La mera existència d’aquell festival al llevant peninsular, reflectia l’efervescència metàl·lica que s’estava produint. Entre d’altres artistes internacionals van actuar-hi Edguy, Metalium, Labyrinth, Virgin Steele o Running Wild. I de la nostra escena van ser-ne protagonistes molts dels grups que avui surten a la segona part d’aquesta sèrie especial d’El Rock-Òdrom dedicada a la segona edat d’or del heavy espanyol.

L’any 2000 va ser l’any en que els Mägo de Oz i el seu Finisterra la van petar de debò i també va ser l’any del retorn discogràfic dels Obús, entre moltes altres coses bones per a la nostra escena metàl·lica.

Amb aquesta sèrie de 4 capítols, El Rock-Òdrom pretén, amb un criteri purament personal, amb ganes de passar-ho bé i de fer-ho passar bé, recordar una època (irrepetible?) clau en la historia del metall espanyol.

No et perdis El Rock-Òdrom d’avui! No et quedis sense escoltar-lo!

Segueix El Rock-Òdrom a Telegram, YouTube i Twitter

SPOILER! Sonen al llarg d'El Rock-Òdrom d'avui:

La Segona Edat d’Or del Heavy Metal Espanyol. PART 2: Any 2000

  1. Obús: Que te jodan. La cançó més coneguda de Desde el fondo del abismo, el retorn discogràfic dels ja aleshores veterans músics.
  2. Dark Moor: Somewhere in dreams. Cançó inclosa al segon disc del grup The hall of the olden dreams.
  3. Azrael: Saca la cabeza. El tercer disc dels de Granada, Mafia, els va col·locar a la primera divisió del heavy metal espanyol.
  4. Mägo De Oz: La cruz de Santiago. El disc Finisterra fou el cinquè de la formació madrilenya i un èxit absolut en tots els nivells.
  5. Tierra Santa: La canción del pirata. Aquesta adaptació musical del poema d’Espronceda és potser la cançó més coneguda del disc Tierras De Leyenda i de tota la discografia de la banda.
  6. Easy Rider: Wormwood. Amb Evilution, el seu tercer disc, els Easy Rider van aconseguir un reconeixement i popularitat com mai més han pogut tornar a repetir.
  7. Furia Animal: Desvalido. Amb el seu debut homònim, aquests alacantins representaven la nova fornada de grups nacionals que es desenvoluparia amb força els anys següents.
  8. Los Suaves: Palabras para Julia és un altre poema (de José Agustín Goytisolo) excel·lentment musicat pels gallecs. Amb Víspera de Todos los Santos el grup va tancar la seva dècada més gloriosa.

Segueix El Rock-Òdrom a Youtube, Telegram i Twitter!

0 Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Menú