LEYENDA Cuentos Asombrosos

6 abr., 2023 | Ressenyes

leyenda cuentos asombrosos

LEYENDA Cuentos Asombrosos | Data de sortida: 16 Desembre 2022 | Segell: Maldito Records

La banda madrilenya de Heavy Metal Leyenda, han llançat el seu nou disc, “Cuentos Asombrosos”, un treball que han editat sota el segell Maldito Records. Un àlbum que va tenir una sèrie de problemes, ja que estava previst que sortís per a l’any 2020 però que com tots sabem, per culpa de la pandèmia no es va poder dur a terme.

Aquest nou treball fa un tomb en la seva discografia, ja que trobem referències al món del cinema. Temes inspirats en pel·lícules i històries conegudes com La Bella i la Bèstia, Joker, La història Interminable o Les Mil i Una Nits, entre altres. Totes elles recollides en 10 cançons que componen aquest LP que es pot gaudir en les diferents plataformes digitals.

“Cuentos Asombrosos” és el setè treball discogràfic del grup. Malgrat tenir problemes per a la seva publicació i de no ser una banda massa coneguda, han anat mantenint la formació i així donar continuïtat al seu treball i manera d’entendre la seva música. Unes composicions a tenir en compte, ja que no tenen res a envejar a agrupacions més conegudes, mantenint l’essència en tornades fàcils de digerir amb una lletra i melodia dignes de la temàtica que mostren en aquest treball.

leyenda cuentos asombrosos

El tema que obre el disc és “Vientos De California”. Comença amb el baix de fons per a entrar amb una melodia que acompanya també a la tornada. Una cançó molt directa, a més d’una lletra molt a tenir en compte. Seguidament anem amb la segona cançó, “No Digas No”, que entra amb una mica més de punch, amb un riff de guitarra al més pur estil de la banda i amb un teclat que recorda aquest toc més Hard Rock que dóna al tema un tret diferent. M”impressiona també la qualitat de les lletres.

Seguim amb la tercera cançó, “Mi Última Noche En Alejandría”. Curiosament aquest tema em recorda en alguns aspectes a Medina Azahara per l’estructura i la presència del teclat, salvant les distàncies.

“Bella Y Bestia” (com es pot intuir es tracta del conte que ja tots coneixem) és el més directe, un tema amb un toc més Heavy, fins i tot festeja en alguns aspectes amb el Power Metal.

“Noche De Fuego”, és el cinquè tema de l’àlbum, una cançó que va in crescendo, amb una estructura al més pur estil del rock clàssic que no pas els anteriors.

Però tornem al Heavy Metall d’una volada. L’entrada de “Laberinto”, el següent tall, ja presagia que estem davant un dels temes emblema de l’àlbum, el treball de la guitarra és sublim, amb el solo canviant el tempo del tema.

El següent tall és “La Triste Balada De Artax” que, com el propi nom indica, és la balada del disc. La presència del teclat no podia faltar i, com no, un punt a tenir en compte des del minut u (no sols aquí sinó en tot l’àlbum) són les lletres.

Fins aquí podem gaudir dels nous temes que van donar pas a la publicació de l’àlbum “Cuentos Asombrosos”. Abans de la pandèmia, la banda ja va presentar uns avançaments que han volgut enregistrar de nou per a aquest àlbum i que, com no podia ser d’altra manera, no podien faltar.

Allà per l’any 2020, la banda ja presentaria els senzills titulats “Planeta Tierra 2.0”, “Lady Halcón” i ‘Joker Club’. Per a “Cuentos Asombrosos” les van tornar a enregistrar mantenint la mateixa essència de que quan les van publicar per primera vegada.

Destaco sobretot “Joker Club”, un tema que no només fa referència a la pel·lícula, si no que d’alguna manera, es fica dins de la pell del personatge i parla dels prejudicis que pateixen les persones amb alguna mena de trastorn o problema mental.

A aquests avançaments, s’hi van afegir “No Digas No”, “Bestia I Bella” i “Vientos De California”, que va ser els que van donar pas a la publicació de l’àlbum “Cuentos Asombrosos”.

Oficialment la sortida del disc a totes les plataformes digitals va ser el passat 16 de desembre de 2022 de la mà de Maldito Records, però també es pot adquirir de manera física en els seus concerts que estan per anunciar, així com en la pròpia pàgina de venda de discos El Tridente.

En definitiva, aquest nou treball de Leyenda, Cuentos Asombrosos, suposa un punt d’inflexió a la banda, ja que després de tants problemes han pogut treure el material que havien guardat. I què dir de Leyenda, una banda que sorprenentment no és molt coneguda a l’escena però que ja compta amb 7 discos editats en la seva carrera i amb més de 20 anys de marxa per aquest món. Tot i així, no cessen en la seva activitat de mostrar-nos el que són capaços de fer. Un grup que sens dubte mereix més reconeixement.

Pots llegir aquesta ressenya en castellà a The Sentinel.

Una ressenya d’Hugo Martínez

Segueix El Rock-Òdrom a Telegram, YouTube i Twitter!

corvus

Hugo Martínez

Amant i col·leccionista de Heavy Metal en castellà. Als 13 anys vaig començar a comprar discos i amb el temps em vaig adonar que aquesta malaltia anomenada col·leccionisme s'apoderava de mi.

Les meves col·leccions, el que cerco i dades d’interès: https://elquintoinfierno.jimdofree.com/

Vídeos de part de la meva col·lecció: https://www.youtube.com/channel/UC5Grfb7Bg9M13O7aEtCI35g

0 Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Menú