MEGADETH: Cryptic Writings

21 set., 2023 | Ressenyes

megadeth cryptic writings
MEGADETH Cryptic Writings | Data de sortida: 17 Juny 1997 | Segell: Capitol Records
Una Ressenya De Rubèn Rodríguez Viñals
Avui el disc clàssic recomanat dels californians Megadeth és el ‘Cryptic Writings’, de l’any 1997.

Després del disc ‘Youthanasia’ de l’any 1994, en Mustaine i la seva formació més clàssica, que als anys noranta treien un disc d’estudi cada dos anys, aquí van trigar un anyet més i el resultat, al meu parer, va ser increïble.

Des del 1990 amb ‘Rust in Peace’, el millor disc del grup, els Megadeth van seguir una evolució musical amb ‘Countdown to Extintion’ (1992) i ‘Youthanasia’ (1994), en el qual van anar deixant el thrash cada cop més arraconat i sonant amb un so de heavy més clàssic. Sense perdre la seva identitat, però: riffs demolidors d’en Mustaine i virtuosisme a càrrec d’en Marty Friedman.

Arribem a l’any 1997, i aquí hi ha una barreja de tot aquests elements. És un disc amb temes de rock dur, heavy clàssic, riffs i solos de guitarra propis del gènere thrash.

És un disc que comença amb una cançó que acabaria convertint-se amb un himne dels seus concerts: ‘Trust’. Temes de rock dur creats des de la perspectiva de Megadeth com ‘Almost Honest’ o ‘Have Cool, Will Travel’; heavy de la casa amb un altre himne com és ‘She-Wolf’, amb uns cors fantàstics i un final apoteòsic. Temes ràpids com ‘The Desintegrators’ o ‘FFF’ i riffs pesats com ‘Mastermind’.

També amb ‘I’ll Get Even’ o ‘Use The Man’ trobem temps per al gaudi i la maduresa arribada en aquesta era del grup, pròpia de la seva evolució natural. Tot i que és sabut que la segona meitat dels noranta va ser dura per aquest i altres grups, Megadeth signen un treball rodó, estudiat i perfectament produït.

Amb un so envejable, que amb al seva remasterització de l’any 2004 encara sona més potent.

Vols col·laborar a El Rock-Òdrom fent entrevistes, ressenyes, cròniques o el que et roti? Doncs escriu a hola@elrockodrom.cat

Segueix El Rock-Òdrom a Youtube, Telegram i Twitter!

rubèn rodríguez viñals

Rubèn Rodríguez Viñals

Fidel al Hard Rock i al Heavy Metal des del 1995.

0 Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Menú