Rosa Negra. Presentació del nou disc Maadre

10 des., 2021 | Cròniques

Rosa Negra

Rosa Negra presenta: Maadre | Dijous 9 Desembre 2021 | Pub El pez gato (Madrid)

Crònica publicada originalment en castellà a The Sentinel

Rosa Negra va ser un d’aquells grups que van pegar fort en el heavy metal nacional dels ’80. Afavorits per la multinacional CBS, la banda dels germans León va editar dos discos (“Rosa Negra” el 1984 i “El beso de Judas” el 1985) que van aconseguir bona repercussió al nostre país. El canvi de tendència de la seva Companyia i agents externs a la banda els van portar a llençar la tovallola fins que en el festival Leyendas del Rock de 2012 va fer  tornar a saltar l’espurna que va culminar en el seu retorn discogràfic el 2015 amb “RN19732015”. Després d’aquest treball, un altre període de silenci (més curt, afortunadament) s’ha trencat ara amb l’edició d’un nou disc, anomenat “Maadre”.

La posada de llarg davant els mitjans de comunicació va tenir lloc en el cèntric pub madrileny “El Pez Gato” on, al costat de companys d’altres mitjans, habituals en aquests esdeveniments, vam tenir l’oportunitat d’escoltar la majoria del disc i, sobretot, atendre les explicacions de Tony León, únic membre que roman de la formació original de Rosa Negra, acompanyat de David Esquitino, company periodista que va fer les funcions de mestre de cerimònies.

rosa negra

Amb la seva habitual loquacitat, Tony León ens va explicar mil detalls de l’enregistrament del disc i de la història de Rosa Negra, des dels seus inicis a Mallorca amb els seus germans i la fundació de les seves anteriors bandes, Pioneers i Lió Bros., com el seu canvi de residència a Madrid, sempre amb el suport matern, i els seus anys d’èxit ja com a Rosa Negra. També va aclarir que el disc està dedicat a la seva mare, recentment morta, qui va ser sempre decisiva en la carrera de la banda.

A més de les abundants històries i anècdotes que ens va compartir, Tony León va explicar les circumstàncies que envolten a la pràctica totalitat de les cançons del disc, abans d’escoltar cadascuna d’elles, donant el punt de vista intern del compositor i intèrpret, quelcom que sempre ajuda a l’hora d’entendre els detalls que envolten al que després tindrem oportunitat d’escoltar amb detall.

Com és habitual, al final de l’esdeveniment es va obrir un torn de paraula entre els mitjans que hi assistirem, en el qual vam poder fer a Tony preguntes sobre la banda i el disc, que van ser àmplia i satisfactòriament contestades, donant encara més detalls sobre el grup i la forma en què el disc s’ha anat construint fins a tenir-lo a les nostres mans. Així, Tony va contestar a qüestions sobre el bon so del CD, la decisiva implicació en el projecte del guitarrista Miguel Ángel López “Cachorro”, l’enregistrament en uns estudis de Cartagena (Múrcia), l’elecció del bateria Tony Montana o músics convidats com Snoopy (ex Banzai, ex Coça). També es va parlar de l’espectacular portada, la idoneïtat de tornar a gravar el seu tema estrella, “Espejo del agujero (madre)” amb uns certs arranjaments nous, el motiu d’incloure un tema en anglès o l’experiment en el qual rap i heavy metal conviuen en un mateix tema.

haches

Temps hi haurà d’escoltar detingudament el disc i comentar-lo al web, així com convidar a Tony León a parlar de forma més detallada i personal en el nostre programa de ràdio, però les sensacions que va produir aquesta posada de llarg de “Maadre” van ser molt bones. Esperem que, com va afirmar el mateix Tony León, aquest nou retorn de Rosa Negra sigui ja permanent i puguem gaudir d’una de les bandes que formen part de la història del Heavy Metall a Espanya.

Una crònica de Santiago Fernández

 

Totes les cròniques d’El Rock-Òdrom

 

Segueix El Rock-Òdrom a Telegram, YouTube i Twitter!

Santi Fernández "Shan Tee"

Col·laborador d'El Rock-Òdrom i director de The Sentinel

0 Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Menú