SICKOTICKS All That You Fear

7 gen., 2022 | Ressenyes

sickoticks al that you fear

SICKOTICKS All That You Fear // Data de sortida: 17 Desembre 2021 // Segell: Autoeditat

Introducció i context:

El desembre de 2017 escrivia la meva ressenya de Sickosession, un mini treball amb tres cançons que els thrashers sabadellencs feien servir per a donar-se a conèixer sota el nom de Sickoticks, una evolució de Metralla, apel·latiu sota el qual havien estat fotent canya fins aleshores.

Segons explicaven a la nota de premsa que acompanyava aquell treball, els Sickoticks volien anar més enllà a la seva música, ser més agressius i més tècnics. Aquests aspectes són trets que vaig destacar aleshores a la meva ressenya, essent el treball del seu vocalista, Berto Rodó, i del seu guitarra solista, Pedro Calomarde, els noms propis que vaig assenyalar com a elements que més m’havien fet gaudir de Sickosession.

També explicaven que ja estaven treballant en la composició de noves cançons de cara a l’edició propera del seu primer LP i… i des d’aleshores han passat més de quatre anys i hi ha hagut canvis molt significatius en l’alineació de la banda.

sickoticks all that you fear

Tot escoltant el disc de Sickoticks, All That You Fear.

Tenia ganes d’escoltar All that you fear. El bon regust que m’havia deixat Sickosession i el llarg temps passat entre aquell i aquest nou treball em van fer agafar el disc amb ganes. De sobte, la gran sorpresa: Veig que Sickoticks han patit dues baixes tan significatives a qualsevol banda com són la del cantant i la del guitarra solista. Precisament els dos noms propis que havia destacat de Sickosession. Caram!

En una propera entrevista a Sickoticks que farem a la ràdio, tindré ocasió de preguntar el perquè d’aquests canvis, així com moltes altres coses. No obstant, el que em va quedar clar de seguida fullejant el llibret que acompanya el CD, és que la relació entre la banda actual i els seus dos ex components és plenament amigable. Sickoticks tenen un record explícit per a ells, deixant clar que All that you fear és també el seu àlbum. Per si no fos prou, les tres cançons de Sickosession estan incloses al final del elapé . Per tant, es dedueix que malgrat els canvis i el temps transcorregut, All that you fear dóna la mà a Sickosession i és la seva continuació natural.

Així doncs, els actuals Sickoticks són Victor Sulleva a la veu i Josep Huerva a la guitarra solista com a noves incorporacions, i Sergio Redondo, Jordi Montoliu i Jordi Bagan encarregant-se respectivament de la guitarra rítmica, el baix i la bateria.

Tal i com van fer amb Sickosession, el nou treball de Sickoticks, All that you fear, ha estat enregistrat als estudis Moontower, fet que dóna un resultat sonorament homogeni al CD en el seu conjunt, tot i incloure l’EP de 2017.

Cap a on tira musicalment All that you fear en la inevitable comparació amb Sickosession? Des del meu punt de vista, aquest recent àlbum és menys esmolat i més pesat. Trobo que a All that you fear els riffs tenen més importància que els solos de guitarra que, per suposat, hi són presents. Em sembla que Sickosession és més veloç i All that you fear és més fosc. El primer potser té més melodia, el segon potser és més contundent. Em resulta francament difícil trobar les paraules que expressin amb exactitud la diferència de sensacions que percebo entre tots dos treballs i no tinc clar quin n’escolliria com a preferit. Suposo que dependria del dia.

A banda d’això, em satisfà plenament percebre que en Victor i en Josep estan plenament integrats i que les seves aportacions donen una imatge de grup compacte i amb els pistons de la màquina de fer Thrash a punt.

En conclusió:

Sens dubte recomano l’escolta del nou treball dels Sickosession, All that you fear, a tots els amants del Thrash més pesat i contundent. Un primer llarga durada on els de Sabadell posen un maó més en el poderós castell en que s’ha convertit l’escena catalana més agressiva i que gaudeix d’un excel·lent estat de forma (potser millor que mai?).

A tall de petit exemple, la gran rebuda que han obtingut els recents treballs de dos grups que hem tingut aquest 2021 a la ràdio amb entrevistes d’allò més entretingudes, els Reaktion i el seu To expect nothing (entrevistats a El Rock-Òdrom nº 113) i els Estertor i el seu terrorífic Tales from the ancient grave (entrevistats a El Rock-Òdrom nº 136). Els Sickoticks visitaran els estudis de la ràdio ben aviat i segur que ens explicaran un munt de coses interessants sobre All that you fear.

Fins aviat!

Una ressenya de César Rojas.

Pots llegir aquesta ressenya en castellà al web The Sentinel

Aquí tens totes les ressenyes publicades a El Rock-Òdrom.

Segueix El Rock-Òdrom a Telegram, YouTube i Twitter!

cesar rojas rockodrom

César Rojas

El Heavy Metal va entrar a la meva vida d'adolescent i me la va canviar. Avui segueix essent una afició que m'omple i m'ocupa temps. Entre altres coses, sóc el paio que porta això d'El Rock-Òdrom

La meva col·lecció de discos https://jebimetal-discos.blogspot.com
La meva manera de guanyar-me la vida https://comunica.barcelona

0 Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Menú