Turbo: 35 anys + Novetats + Ressenyes. Programa #101 Dissabte 10/4/2021

10 abr., 2021 | Ràdio, Programes

judas priest turbo

35 anys de Turbo.

Turbo, el desè àlbum d’estudi dels britànics Judas Priest farà el proper dia 14 d’abril 35 anys.

Avui és tot un clàssic de la discografia de la banda, però quan va sortir va aixecar força polseguera. El segell amb que aleshores Judas Priest treballava, Columbia, va animar al grup a incorporar sintetitzadors al seu so, element de gran volada durant la segona meitat dels vuitanta i amb el que, a més, es pretenia facilitar l’assentament amb més força dins el mercat nord americà.

Turbo fou rebut amb fortes crítiques negatives, tant per premsa com per seguidors. Després del potent i purament Heavy Defenders of the faith de 1984, la sonoritat electrònica, més pop i d’ànim comercial va deixar la gent fora de lloc.

En el seu moment, Turbo fou l’àlbum amb pitjor rebuda (fins aleshores) a les llistes del Regne Unit arribant només al número 33, però als Estats Units Turbo va ser més ben rebut. Va arribar al número 17 del Billboard 200 i en 3 mesos ja havia venut mig milió de còpies.

Turbo va acabar essent un èxit mundial i el 1989 va assolir la fita de Disc de Platí per la venda de més d’un milió de còpies en botigues de tot el món. Xifres avui dia inimaginables.

35 anys després, Turbo és tot un clàssic de la discografia dels Judas Priest i, per algunes persones (no pas jo) un dels seus discos preferits dels anglesos.

D’altra banda i com ve sent habitual, farem un repàs a algunes de les novetats més interessants de la setmana, per suposat! i a més aquesta setmana comentarem les dues darreres ressenyes que hem publicat al web i anirem fins a Terrassa per escoltar al grup català de la setmana.

No et perdis El Rock-Òdrom d’avui! No et quedis sense escoltar-lo!

Segueix El Rock-Òdrom a Telegram i Twitter

SPOILER! Sonen al llarg d'El Rock-Òdrom d'avui:

Novetats musicals de la setmana:

  1. Wallner Vain: Back on the strip. Senzill d’avançament del que serà el seu tercer disc, Duel, previst per algún moment de 2022.
  2. Mortal Soil: Evil strikes at midnight. Senzill editat per aquest grup de Finlàndia el passat 2 d’abril.
  3. Flotsam & Jetsam: Burn the sky. Cançó de presentació del 15è àlbum d’estudi dels d’Arizona, Blood in the water, previst pel 4 de juny mitjançant AFM Records.
  4. Vrademargk: Arrelats. Cançó que dóna títol al tercer treball d’aquest grup de Terrassa. Els Vrademargk són El Grup Català De La Setmana a El Rock-Òdrom.

Més música a El Rock-Òdrom d’avui:

  1. Drunken Buddha: Hang ‘Em High. Cançó inclosa al segon treball dels asturians, II. La Ressenya d’El Rock-Òdrom.
  2. Carlos Álvarez: The spirit carries on. Cançó inclosa al primer treball en solitari del músic valencià, Versiones: Más de ayer que de hoy. La Ressenya d’El Rock-Òdrom.
  3. Judas Priest: Turbo lover. Celebrem els 35 anys de la sortida de Turbo.

Segueix El Rock-Òdrom a Telegram i Twitter!

0 Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Menú