Master Of Puppets, 35 Anys + Novetats. Programa #96 Dissabte 6/3/2021

6 març, 2021 | Ràdio, Programes

master of puppets

35 anys del Master Of Puppets.

Master Of Puppets, no és només el tercer àlbum de Metallica, és molt més que això. Master Of Puppets, a més de ser el disc que va permetre a Metallica fer un enorme salt endavant en quant a popularitat, és un disc imprescindble del Thrash Metal i, en general, un dels discos més importants de la història del Heavy Metal.

Enregistrat entre setembre i desembre de 1985 a Copenhaguen, Dinamarca, fou editat als EUA sota el segell Elektra el 3 de març de 1986 i, en aquell moment, fou el primer disc del Metallica en arribar al mig milió de còpies venudes, tot i que avui dia supera àmpliament els 6 milions sense comptar el format digital.

Master Of Puppets fou el darrer disc amb participació del baixista Cliff Burton, qui morí en un accident d’autobús el desembre d’aquell any mentre feien la gira acompanyats d’Anthrax. Totes les cançons de l’àlbum tenen una forta empremta del baixista i la seva mort determinà el so i les composicions dels següents discos dels americans.

Per a molts, Master Of Puppets és el millor àlbum de la història. Jo no m’atreveixo a dir això de cap disc però sens dubte és importantíssim i tremendament influent.

Així doncs, tancarem El Rock-Òdrom d’avui celebrant que aquesta setmana LP ha fet 35 anys i, ja posats, també celebrem que un dels meus discos preferits de Helloween, Time Of The Oath, acaba de fer 25 anys.

A més, repassem l’actualitat fent sonar les millors novetats musicals de la setmana, amb Hard Rock i Heavy Metal del millor. Seguim amb el fanzine La Cataluña Metálica i el nostre grup català de la setmana i acabem amb els esmentats Helloween i Metallica.

No et perdis El Rock-Òdrom d’avui! No et quedis sense escoltar-lo!

Segueix El Rock-Òdrom a Telegram i Twitter

SPOILER! Sonen al llarg d'El Rock-Òdrom d'avui:

Novetats musicals de la setmana:

  1. Temple Balls: T.O.T.C. Senzill pertanyent a Pyromide, tercer disc dels de Finlàndia previst pel 16 d’Abril via Frontiers Records. El primer senzill, Thunder from the north, al Programa #92.
  2. Agent Steel: Outer Space Connection. Cançó que formarà part de No Other Godz Before Me que, sembla, sortirà finalment el 19 de Març. Un primer avançament al Programa #78 i una maqueta del disc al Programa #34.
  3. Herman Frank: Eye Of The Storm. Cançó de presentació del cinquè disc del guitarrista alemany Two For A Lie, previst pel 21 de Maig mitjançant AFM Records.
  4. Lion’s Share: Under Attack. Senzill digital autoeditat el 4 de març.
  5. The End Machine: Blood And Money. Senzill de Phase 2, previst pel 9 d’abril via Frontiers Records.

Més música d’El Rock-Òdrom d’avui:

  1. Alerta Mixta: Tu Sonrisa, pertanyent a la segona maqueta del grup, de 1996, La Culpa es de… . Alerta Mixta estan inclosos al número 4 del fanzine La Cataluña Metálica. Ells són el Grup Català de la Setmana.
  2. Helloween: Power. Celebrem els 25 anys de Time Of The Oath.
  3. Metallica: Master Of Puppets. Celebrem els 35 anys de la sortida del disc.

Segueix El Rock-Òdrom a Telegram i Twitter!

0 Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Menú