METALL FORT Fantàstic

18 gen., 2023 | Ressenyes

metall fort fantàstic

METALL FORT Fantàstic | Data de sortida: 4 Gener 2023 | Segell: Autoedició

Introducció i context:

El grup amb el nom més adient possible per a un grup de metall, Metall Fort, tornen a la càrrega amb el seu segon treball, un nou EP de quatre cançons, que duu per nom Fantàstic.

A aquests nois ja els conec. Van sonar a El Rock-Òdrom per primera vegada al programa número 41 del febrer del 2020, poc abans de l’esclat de la pandèmia que ho va aturar tot, també la sortida de l’edició física del seu primer enregistrament, l’EP homònim Metall Fort. D’aquell CD que tan bones sensacions em va transmetre, en vam publicar la ressenya l’octubre del 2021 i, al voltant d’un mes després, en Jonathan Gandia i en Ramon Casamitjana (veu i guitarra respectivament), van venir de visita a la ràdio per a una entrevista d’allò mes interessant.

Des que varen sortir aquelles cançons del primer EP homònim fins avui, han passat més de tres anys i, com és previsible, la banda canviat.

Per començar, han renovat el logo de la banda, essent aquesta nova imatge molt més esmolada, plena d’arestes, cosa que ens porta a pensar que potser això s’haurà traslladat també a la seva música.

Per continuar, han deixat de ser quintet. El guitarrista Mario Brandés ha abandonat la banda deixant aquesta en quartet d’un sol guitarra. En estudi això tant és perquè de guitarres se’n poden fer sonar les que cadascú vulgui, però en directe pot notar-se més. Ara bé, això sol acusar-se més en bandes amb teclista que en les que no en tenen (com és el cas), i en el seu concert que vaig tenir ocasió de presenciar al Bar Ceferino de Barcelona el novembre passat (acompanyats dels vallencs Urgila) el grup conformat pels ja esmentats Jonathan Gandia i Ramon Casamitjana més Manuel Capilla al baix i Xavi Medina a la bateria van sonar com un tro. Cal dir-ho.

I per últim, malgrat mantenen l’artista que els hi ha fet la portada, la Sònia Sola Gil, el motiu que veiem a Fantàstic és completament diferent. Aquí hi intuïm algú força exasperat, vora la bogeria, mentre que a l’EP homònim vèiem un quadre amb un paisatge de personatges que ens recordava a la Baixa Edat Mitjana, a més que l’estil de totes dues portades és molt diferent.

Amb aquests antecedents, cap a on haurà anat la música del segon treball dels Metall Fort, Fantàstic?

metall fort fantàstic

Tot escoltant l’EP de Metall Fort, Fantàstic.

En els Metall Fort de Fantàstic segueixo veient-hi a Megadeth com a principal influència però no d’una forma tan clara com al treball homònim. Sonen més Heavy i potser recorden menys la banda del Dave Mustaine. En certa manera, han trobat un so més propi on la producció és notablement diferent i, tot i que he de dir que d’entrada el so de Fantàstic em convencia menys, quan acostumes l’oïda i aconsegueixes no fer comparacions amb treballs anteriors, la sensació és plenament satisfactòria. Les seves cançons segueixen posant de volta i mitja allò que no els agrada, potser de forma més directa ara que abans.

Arrenquen aquest recull de quatre cançons amb la que dóna nom al nou EP de Metall Fort, Fantàstic. Una bona tria ja que és la que millor entra a la primera escolta, amb una tornada senzilla però eficaç, fàcil d’aprendre i de cantar als concerts. A més és el tema del qual han fet el videoclip, un bon videoclip, tot un encert de cara a promocionar el conjunt del treball.

A corre cuita és la que ens mostra el vessant més rocker de tot l’EP, tant en el riff, el solo com la tornada, perfecte pels directes. Penitència és la més agressiva i la que permet el major lluïment a en Ramon Casamitjana amb la seva guitarra. La que tanca el plec de cançons, Homes de negre, fa honor al seu nom, essent potser la més fosca de les quatre.

En conclusió:

Aprofitar el nom del treball per escriure que el nou EP dels barcelonins és fantàstic, seria massa fàcil. Jo reconec que als Metall Fort, per unes quantes raons, me’ls miro amb bons ulls. És una banda que em plau i que vull que els vagi bé.

No obstant, quan un grapat de cançons com les que tenim aquí estan ben fetes, m’agrada dir-ho. Aviat els tindré de nou a la ràdio perquè ens expliquin coses mentre fem una cerveseta. Espero que per aleshores s’hagin decidit a fer samarretes de la banda.

Pots llegir aquesta ressenya en castellà a The Sentinel.

Segueix El Rock-Òdrom a Telegram, YouTube i Twitter!

cesar rojas rockodrom

César Rojas

El Heavy Metal va entrar a la meva vida d'adolescent i me la va canviar. Avui segueix essent una afició que m'omple i m'ocupa temps. Entre altres coses, sóc el paio que porta això d'El Rock-Òdrom

La meva col·lecció de discos https://jebimetal-discos.blogspot.com
La meva manera de guanyar-me la vida https://comunica.barcelona

0 Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Menú