Programa #81 Dissabte 7/11/2020: Entrevista a Ricard Altadill

7 nov., 2020 | Ràdio, Programes, Entrevistes

ricard altadill

Ricard Altadill, l’home “tot”.

Ricard Altadill és un testimoni de luxe de la història del heavy metal a Catalunya i, encara més, de la ciutat de Barcelona. Tal i com ell escriu en el seu llibre El Retrovisor, no hi ha res més important que estar al lloc adequat en el moment oportú perquè et passin coses rellevants, moltes de les quals no pots sospitar fins a quin punt seran transcendentals fins que te n’adones temps després.

Així doncs, a en Ricard Altadill gairebé l’únic que li ha quedat per fer és ser músic i tenir la seva pròpia banda de música. Tret d’això, ho ha estat tot. Començant per DJ a garitos com el Boogie, el Barna Heavy o els mítics Metal i Rainbow i coneixent casualment a figures cabdals de l’incipient escena metàl·lica catalana tals com Pedro Bruque, José Antonio Manzano o el mànager i també músic Gaby Alegret.

En Ricard Altadill va ser director del primer programa de heavy metal que va emetre l’actual Ona de Sants-Montjuïc (aleshores Ona Popular de Sants), la mateixa emissora que emet El Rock-Òdrom. Va estar en funcionament en dues etapes entre 1985 i 1988 i es deia Ona Rock a la primera i Riff Raff a la segona.

Les casualitats i estar al lloc adequat en el millor moment, van fer que comencés a fer de representant de grups de la zona, estrenant-se amb els thrashers Fuck Off i sent-ho de molts més grups al llarg dels anys, com els Legion i actualment porta a la gent d’11 bis o de Deldrac.

Ha estat fundador de l’edició espanyola de la revista Metal Hammer i col·laborador, entre molts d’altres de la Heavy Rock, i actualment participa a mitjans com Enderock o Sound of Noise.

Per si fos poc, dirigeix l’agència de management Metal Bus i és l’ideòleg i principal artífex de festivals com el Metalcat Fest, exel·lents plataformes de suport al metall català i en català.

En Ricard Altadill és moltes coses més i avui ens ho explica en aquesta interessantíssima entrevista que ens concedeix en la seva visita a El Rock-Òdrom. A més repassem amb ell les millors novetats de l’actualitat musical.

No et perdis El Rock-Òdrom d’avui! No et quedis sense escoltar-lo!

Segueix El Rock-Òdrom a Telegram i Twitter

SPOILER! Sonen al llarg d'El Rock-Òdrom d'avui:

Novetats musicals de la setmana:

  1. Accept: Too mean to die. Segon senzill i cançó que donarà títol al nou disc d’aquest veterans de l’escena. Too mean to die està previst pel 15 de Gener mitjançant Nuclear Blast. El primer senzill The undertaker al Programa #76.
  2. Witherfall: The last scar. Senzill d’avançament del que serà el tercer disc d’aquest grup de Los Angeles, Curse of Autum, previst pel març de 2021 mitjançant Century Media.
  3. Kramp: Night witches. Tercer senzill de Gods of death, primer LP d’aquests madrilenys, previst pel 25 de Novembre mitjançant Rafchild Records. Els dos senzills anteriors al Programa #73 i al Programa #67.

Entrevista a Ricard Altadill:

  1. Gary Moore: Don’t take me for a loser, del disc Corridors of power de 1982.
  2. Bruque: El heavy no es violencia, de 1987
  3. Motörhead: Ace of spades. 40 anys de la sortida de disc.

Segueix El Rock-Òdrom a Telegram i Twitter!

0 Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Menú